Vijesti - Osamdesetak djece sudjelovalo u salezijanskom putujućem oratoriju u crkvi Dobrog Pastira

 

Osamdesetak djece sudjelovalo u salezijanskom putujućem oratoriju u crkvi Dobrog Pastira

Osamdesetak djece sudjelovalo u salezijanskom putujućem oratoriju u crkvi Dobrog Pastira Autor: ika
Objavljeno: 17. 09. 2022 - 17:21

Župa sv. Fabijana i Sebastijana u Varaždinu, na čelu sa župnikom Ivicom Cujzekom od 1. do 4. rujna bila je domaćin salezijanskog putujućeg oratorija.

Tako se kod crkve Dobroga Pastira kroz četiri dana okupljalo osamdesetak djece te svoje vrijeme provodilo daleko od malih ekrana. Veliku ulogu u tom projektu odigrao je Dinko Klinec, rodom iz spomenute župe, koji je na putu da postane salezijanac. Kako nam svjedoči, još prije otprilike šest godina u Župi sv. Fabijana i Sebastijana pri crkvi Dobroga Pastira u Varaždinu je tijekom ljeta bilo organizirano “Ljeto u Župi”. Tada animatori srednjoškolci postali su studenti, raspršili se po Hrvatskoj i projekt je stao. No, ne na dugo. Jer, u dogovoru sa župnikom Ivicom Cujzekom, Dinko je u Župu ove godine doveo salezijance i njihov putujući oratorij.

„Meni je stvarno srce puno, jer se sjećam nekih svojih početaka kada sam, kao srednjoškolac, sve radio više intuitivno i srcem. Nisam puno toga znao, a onda sam kod salezijanaca dobio određeno iskustvo. Drago mi je i da se mogu vratiti uvijek u svoju Župu, tim više što su i župljani i župnik otvoreni za suradnju i stvarno mi je puno srce. Ovo mi je zadnji oratorij ove godine i predrago mi je da je to baš u Varaždinu, da zaključimo cijelu priču s mojim rodnim gradom”, rekao je Dinko.

I župnik Župe sv. Fabijana i Sebastijana svjedoči kako je taj putujući salezijanski oratorij svojevrsni nastavak tradicije ljeta u Župi. “Još prije nego sam i sam došao ovdje za župnika ovdje je bilo ‘popularno’ Ljeto u župi gdje su se od Gospe Karmelske do Velike Gospe okupljala djeca oko Dobroga Pastira kod crkve Dobroga Pastira. Tako smo ove godine odlučili da bi bilo dobro da opet nešto takvo, nakon korone i svih onih zatvaranja, ponudimo našoj djeci. ali ne samo djeci ove župe nego djeci iz svih župa našega grada i šire. Odaziv je stvarno velik i sve skupa nas to jako raduje”, poručio je župnik Cujzek.

Više od osamdesetero djece okupljalo se, dakle, svakodnevno pri crkvi Dobroga Pastira kako bi se igrali, plesali, pjevali, molili, a kroz to ponešto naučili te upoznali salezijance. Putujući salezijanski oratorij predvodio je salezijanac don Janko Belina, a osim Dinka u oratoriju je bilo još troje salezijanskih animatora.

Djeca, u izjavama složni: sve je super, najbolja igra je “Repići“, sigurno će se odazvati i iduće godine, a svojim vršnjacima poručuju da je jako zabavno i preporučaju da se iduće godine odazovu. A kako se osjeća župnik kada mu više od osamdeset djece okupira prostor oko crkve te dječja graja, smijeh, pjesma i radost odzvanjaju na daleko?

„Ja sam stvarno ispunjen radošću! Ovih dana samo se puno smijem. Jako me sve ovo raduje. Puno molim da sve dobro prođe i da stvarno i salezijanci, i njihovi animatori, uz moje mlade koji u tome sudjeluju, dotaknu ta mlada srca i da ostane jedan lijepi Božji trag u njihovim srcima“, rekao je vlč. Cujzek. Poručio je i kako je sve što se ovih dana događalo bilo poticaj da s ovakvim aktivnostima u Župi ustraju i dalje. Možemo stoga očekivati da će s projektom “Ljeto u župi” za svu djecu Varaždina i okolice, nastaviti i dogodine.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Susret za medicinske sestre redovnice

Međugorje, 7-9. listopada 2022. 
Tema: Posvećeni život u promjeni epohe. Vjernost i vjerodostojnost
Voditelj: fra Mario Knezović OFM
Prijave do: 2. rujna 2022.
 

Redovnički dani

Slavonski Brod, 8. listopada 2022.

Skupština HRK

12. - 13. listopada 2022. godine u Samostanu hercegovačkih franjevaca (Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb)

Škola za novakinje

Zimski semestar 2022/2023
13. listopada - 23. prosinca 2022.

Adventska duhovna obnova

11. prosinca 2022.

Susret sestara s privremenim zavjetima

Đakovo, 28-30. travnja 2023.
Tema: Sequela Christi: redovnički zavjeti
Voditelj: o. Srećko Rimac OCD

Redovnički dani

Split, 22-23. rujna 2023.
Dubrovnik, 23. rujna 2023.
Zagreb, 29-30. rujna 2023.
Rijeka, 30. rujna 2023.
Đakovo, 7. listopada 2023.

Izdavaštvo

Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 4 (2021.)
Vijesti 4 (2021.)
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi