Vijesti - Održana sjednica Vijeća udruge „Kruh sv. Ante” u Zagrebu

 

Održana sjednica Vijeća udruge „Kruh sv. Ante” u Zagrebu

Održana sjednica Vijeća udruge „Kruh sv. Ante” u Zagrebu Autor: ika
Objavljeno: 22. 10. 2021 - 20:45

Pod predsjedanjem fra Stipe Karajice, voditelja karitativne udruge Franjevaca Bosne Srebrene „Kruh sv. Ante“, podružnice u Hrvatskoj, u petak 22. listopada u Zagrebu je održana sjednica proširenog Vijeća Udruge.

Među ostalim točkama, na sjednici Vijeća je analizirano stanje nastalo zbog epidemije koronavirusa i potresa na području Zagreba, Petrinje, Gline, Siska, kao i drugih okolnih mjesta te je zaključeno da je humanitarna i karitativna misija i suradnja franjevaca, vodstva, članova, dobročinitelja i volontera organizacije/udruge „Kruh svetog Ante” u nastalim i ne baš jednostavnim okolnostima veoma intenzivna i dobra, što treba najviše zahvaliti Bogu, dobročiniteljima, volonterima i korisnicima na iskazanoj i prihvaćenoj međusobnoj suradnji i razumijevanju. 

Takav djelotvoran rad i aktivnosti „Kruha sv. Ante” nisu ozbiljnije uspjele poremetiti ni mjere i preporuke Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, tako da od svih angažiranih i uključenih u takav rad, nije bio nitko zdravstveno ni fizički ugrožen, kao ni nesmetan protok humanitarne pomoći iz inozemstva i tuzemstva. 

Jedan od zaključaka je također kako prikupljanje i podjela humanitarne pomoći nije i ne smije prestajati, jer su štete i potrebe na terenu zaista stvarne i velike, čak i povećane, tako da svakim danom ima sve više onih koji traže pomoć i kojima se u suradnji sa svećenicima, povjerenicima i volonterima na terenu nastoji pružiti pomoć, posebno u paketima osnovnih prehrambenih namirnica i obnovi obiteljskih kuća na potresom stradalim područjima. 

Prošireni članovi Vijeća su upoznati i s darovnim ugovorom i sporazumnim prijenosom i preuzimanjem osnivačkih i vlasničkih prava Franjevačkog samostana u Slavonskom Brodu nad ustanovom Zlatni cekin, poliklinika za rehabilitaciju djece i Cekinom, dječji vrtić u Slavonskom Brodu na „Kruh svetog Ante” u Zagrebu.  

Kako bi dosadašnji ustrojeni rad i aktivnost „Kruha sv. Ante” bili još organiziraniji i djelotvorniji na terenu, posebno u odabiru i obnovi obiteljskih kuća na Banovini, na sjednici su određeni i povjerenici za neka područja, kako u Hrvatskoj, tako i za inozemstvo. Povjerenici za Zagreb su: Ivan Marčeta, Ivan Zeba, Marijan Petrović i Anita Vranić, za Međimurje i Varaždin Mato Kljajić i Ivan Bošnjak, za Slavoniju fra Ilija Jerković i Jure Ždero, za Split i Zadar Marko Bjelobrk i Đani Kekić, za Dugo Selo i Kloštar Ivanić Ivan Ramljak i Marko Grgić, za Petrinju, Sisak i Sesvete Mario Zeko, Vinko Propadalo i Ivica Tolić, za Popovaču i Samobor Krunoslav Malekinušić, Vinko Jelušić i Mario Grgić, za Bosnu i Hercegovinu (Sarajevo) fra Petar Karajica, za Bavarsku (München) Ivo Marić i Ilija Pranjković i za Nizozemsku fra Mišo Sirovina i Marko Petrušić. Imenovano je i povjerenstvo za obnovu obiteljskih kuća stradalih u potresu koje čine Jozo Petrušić, Igor Bilobrk, Ivan Klarić, Ilija Lukić i fra Stipo Karajica. 

Na kraju sjednice Vijeća svi su jednodušno izrazili spremnost da će i dalje u skladu s mogućnostima i u suradnji s franjevcima preko „Kruha svetog Ante” pokušati animirati dosadašnje i iznaći druge prijatelje, poznanike i dobročinitelje da se uključe u skupljanje i pružanje pomoći potrebitima i ranjivim skupinama, kako duhovne, tako materijalne i financijske pomoći, izvijestio je InfopressKSA. 

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Studijski dani za početnu formaciju

1. ožujka - 18. svibnja 2023.

Susret provincijalnih poglavarica

21. - 23. travnja 2023., Marijin dvor (Lužnički odvojak 3, Zaprešić)
Voditelj: o. Jeronim Adam Marin 

Susret sestara s privremenim zavjetima

28. - 30. travnja 2023., Samostan Milosrdnih sestara sv. Križa (Kralja Tomislava 22, Đakovo)
Tema: Sequela Christi: redovnički zavjeti
Voditelj: o. Srećko Rimac OCD
Prijave do: 28. ožujka 2023.

Susret sestara koje vrše poslanje unutar samostana

26. - 28. svibnja 2023. 
Marijin dvor (Lužnički odvojak 3, Zaprešić)
Tema: Božji spasenjski dolazak i čovjekovo "danas"
Voditeljica: s. Silvana Fužinato SCJ

Susret HBK i HRK

2. lipnja 2023. u sjedištu HBK (Ksaverska cesta 12a, Zagreb)

Hodočašće vrtića Zagrebačke metropolije

 3. lipnja 2023., Marija Bistrica

Redovnički dani

Tema: Duhovnost pustinje za obnovu Bogu posvećenog života
Split
, 22-23. rujna 2023.
Dubrovnik, 23. rujna 2023.
Zagreb, 29-30. rujna 2023.
Rijeka, 30. rujna 2023.
Đakovo, 7. listopada 2023.

Seminar za medicinske sestre redovnice

6. - 8. listopada 2023., Duhovni centar Gospe Karmelske (Šetalište Dražica 2, Krk)

Izborna skupština HRK

11. - 12. listopada 2023., Samostan hercegovačkih franjevaca (Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb)

Izdavaštvo

Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2022.)
Vijesti 1 (2022.)
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi