Vijesti - Održana godišnja Skupština Karitativnog društva „Kruh svetog Ante“ u Hrvatskoj

 

Održana godišnja Skupština Karitativnog društva „Kruh svetog Ante“ u Hrvatskoj

Održana godišnja Skupština Karitativnog društva „Kruh svetog Ante“ u Hrvatskoj Autor: ika
Objavljeno: 31. 03. 2022 - 16:13

Redovna godišnja skupština članova, prijatelja i dobročinitelja Karitativnog društva „Kruh sv. Ante“ Franjevačke provincije Bosne Srebrene, podružnice u Hrvatskoj održana je u četvrtak 31. ožujka ove godine u prostorijama Franjevačkog samostana sv. Ilije proroka u Zagrebu.

Prije početka rada Skupštine kao domaćin i u ime franjevaca koji žive i djeluju u Samostanu sv. Ilije u Zagrebu riječi dobrodošlice uputio je gvardijan i župnik fra Zdravko Dadić.

Početak rada prvog ovogodišnjeg skupa otvorila je pozdravnim riječima svim članovima i nazočnima tajnica Nikolina Vukojević Maglica, predstavila predloženi dnevni red te riječ i daljnje predsjedanje Skupštinom predala predsjedniku KD-a „Kruh sv. Ante“ u Hrvatskoj fra Stipi Karajici, koji je saziv i rad okupljenih otvorio molitvom.

Tijekom rada prve ovogodišnje skupštine jednoglasno je usvojen zapisnik s prethodne održane skupštine, kao i izvješće članova Nadzornog odbora o materijalnom i financijskom radu u skladu s ovjerenim zabilješkama knjigovodstvenog servisa.

Predsjednik fra Stipo je okupljenim članovima podnio izvješće o radu i djelovanju Kruha sv. Ante u 2021. godini, istaknuvši veoma pozitivan i djelotvoran angažman i doprinos svih članova, a od svih provedenih projekata i aktivnosti u prošloj godini pohvalnim riječima je posebno izdvojio uspješno prihvaćanje i privođenje kraju započete gradnje dviju, od ukupno šest obiteljskih kuća u potresu stradalih obitelji te najavio njihove skore primopredaje za useljenje i korištenje obiteljima Tadić i Vučak u Petrinji. Nakon podnošenja iscrpnoga izvješća na Skupštini su usvojene i određene smjernice i zadaci u narednom razdoblju s naglaskom na još uvijek teško socijalno i ekonomsko stanje mnogih osoba i obitelji u okruženju nakon pandemije koronavirusne bolesti i razornih potresa u Zagrebu, Banovini i okolici. Ukazano je i na potrebu razumijevanja i ublažavanja novonastalih nevolja, posebno oko prihvata i pružanja pomoći izbjeglicama iz ratom zahvaćene Ukrajine pristiglih u Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.

Na kraju Skupštine fra Stipo je zahvalio Bogu, svim članovima, dobročiniteljima, suradnicima i volonterima koji skoro tri desetljeća, koliko društvo postoji, zajedničkim snagama neumorno surađuju i pomažu usvojene projekte, a time i potrebite i nevoljne osobe, zamolivši ih pri tom da se ne umore u činjenju dobra i traženju i animiranju novih članova i suradnika, sve s ciljem ublažavanja nastalih nevolja osobama koje se za pomoć svakodnevno utječu humanitarno-karitativnoj udruzi franjevaca Bosne Srebrene „Kruh sv. Ante“.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Susret HBK i HRK

2. lipnja 2023. u sjedištu HBK (Ksaverska cesta 12a, Zagreb)

Hodočašće vrtića Zagrebačke metropolije

 3. lipnja 2023., Marija Bistrica

Redovnički dani

Tema: Duhovnost pustinje za obnovu Bogu posvećenog života
Split
, 22-23. rujna 2023.
Dubrovnik, 23. rujna 2023.
Zagreb, 29-30. rujna 2023.
Rijeka, 30. rujna 2023.
Đakovo, 7. listopada 2023.

Seminar za medicinske sestre redovnice

6. - 8. listopada 2023., Duhovni centar Gospe Karmelske (Šetalište Dražica 2, Krk)

Izborna skupština HRK

11. - 12. listopada 2023., Samostan hercegovačkih franjevaca (Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb)

Izdavaštvo

Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2022.)
Vijesti 1 (2022.)
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi