Vijesti - Održan drugi HRT-ov koncert “Uskrs u ozračju tambure”

 

Održan drugi HRT-ov koncert “Uskrs u ozračju tambure”

Održan drugi HRT-ov koncert “Uskrs u ozračju tambure” Objavljeno: 02. 04. 2018 - 12:36

Na koncertu nastupio i Redovnički band aid

Na inicijativu Radio Sljemena Hrvatska radiotelevizija na Uskrsni je ponedjeljak 2. travnja 2018. u dominikanskoj samostanskoj i župnoj crkvi bl. Augustina Kažotića na Peščenici organizirala drugi koncert uskrsnih pjesama „Uskrs u ozračju tambure“ u izvedbi Tamburaškog orkestra HRT-a i poznatih solista. Za razliku od Božića i božićnoga vremena u kojem javni prostor obiluje koncertima božićnoga sadržaja, uskrsni su glazbeni sadržaji daleko rjeđi. HRT za Božić s više suorganizatora već godinama priprema dobro poznati koncert „Božić u Ciboni“, a „Uskrsom u ozračju tambure“ HRT koncert sličnoga sadržaja želi darovati svojoj publici za Uskrs.

Drugi uskrsni koncert kod dominikanaca na Peščenici u punoj crkvi u prekrasnoj uskrsnoj atmosferi izveli su HRT-ovi tamburaši pod vodstvom Siniše Leopolda, a uz njih su nastupili: Radojka Šverko, Antonio Tkalec, Dražen Kurilovčan, trio Fiat lux (sopranistica Josipa Lončar, trubač Dario Teskera, orguljaš Alen Kopunović Legetin), Ženski vokalni sastav „Jane“, Redovnički band aid, tamburašica Petra Stanec, harfistica Petra Barišić, Zbor mladih župe bl. Augustina Kažotića „Osvit“ i Dječji zbor „Kažotići“. Stihove posvećene Uskrsu i Hrvatskoj te prigodnu uskrsnu poruku iz duhovne ostavštine bl. Alojzija Stepinca interpretirao je glumac Robert Kurbaša, a odličan recitator bio je i osnovnoškolac s Peščenice Marko Matković.

Koncert je scenaristički osmislila voditeljica Lejdi Oreb, koja je u zajedništvu s maestrom  Leopoldom, v. d. glavne urednice HRT – Radija Sljeme Tanjom Baran te dominikancem o. Antom Gavrićem, bila autorica koncerta. Uvodne je pozdrave u ime dominikanske zajednice svima okupljenima i uputio o. Gavrić, zahvalivši HRT-u što je u zajedništvu s dominikancima odlučila graditi novi projekt – hrvatski glazbeni Uskrs na tamburama.

Tijekom koncerta mogao se čuti cjelokupan kanon dobro poznatih hrvatskih uskrsnih pjesama, koje je publika tijekom cijele svečanosti pjevala zajedno sa solistima i tamburašima. Koncert se mogao pogledati u izravnom prijenosu na 3. programu HTV-a te poslušati na HRT – Radiju Sljeme.

 
 

Galerija slika:

Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Seminar za medicinske sestre redovnice

Ludbreg 8-10. listopada; voditelj: mons. Bože Radoš; tema: Gospodine, daj da ozdravim

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2021)
Vijesti 1 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi