Vijesti - Obnova zavjeta kod osječkih kapucina

 

Obnova zavjeta kod osječkih kapucina

Obnova zavjeta kod osječkih kapucina Autor: ika
Objavljeno: 16. 04. 2018 - 11:30

Na večernjem euharistijskom slavlju u kapucinskoj crkvi Sv. Jakova u Osijeku 16. travnja svoje je doživotne (trajne) zavjete obnovilo tridesetak članova mjesnih bratstava Franjevačkog svjetovnog reda (OFS) „Kapucini" i „Sv. Leopold Bogdan Mandić" iz istoimene osječke župe predvođeni ministrom Zdenkom Teklićem i ministricom Lucom Šuljug.

„S nama su vjernici koji su bili i jesu oduševljeni Franjinim putem, svečevim životom i franjevačkim duhovnim putom u slijeđenju Isusa i otkrivanju evanđeoskih vrjednota. Po uzoru na Franju i ovi 'trećoredci' u današnjemu svijetu nastoje i žive Kristovo evanđelje i toga se danas prisjećaju obnovom zavjeta", kazao je kapucin Dragutin Brezovec, duhovnik mjesnih bratstava, te na kraju propovijedi zaželio da „svi mi, uvijek tražimo Božju milost u težnji da i u nama zasja Božje svjetlo koje je u Isusu Kristu". Misu je predvodio Brezovec, suslavio vlč. Vladimir Mikrut, đakovačko-osječki svećenik u miru, dok je liturgijsko pjevanje vjernika na orguljama pratila s. Justina Lacković, iz Družbe Marijinih sestara čudotvorne medaljice. Članstvo OFS (poznat kao Treći red sv. Franje) nastoji živjeti po pravilima i uzoru na svetoga Franju Asiškog ostajući u svjetovnom staležu. Datum obnove zavjeta, 16. travnja znakovit je za franjevački red jer je toga dana 1209. ili 1210. papa Inocent III. kanonski utemeljio Red manje braće, kako ga je sv. Franjo Asiški kasnije nazvao.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Novicijatska škola

Predavanja ljetnog semestra traju od 2. ožujka do 27. svibnja 2021. godine.

Susret sestara s privremenim zavjetima

Susret sestara s privremenim zavjetima održat će se 4-6. lipnja 2021. godine (Granešina 7, Zagreb) na temu "Dar vjernosti - radost ustrajnosti" pod vodstvom p. Ivana Mandurića, SJ. Prijave do: 17. svibnja.

Hodočašće biskupa i redovničkih poglavar(ic)a

Ponedjeljak, 7. lipnja 2021. godine u 11.00 sati u Nacionalnom svetištu sv. Josipa u Karlovcu. Prijave do: 17. svibnja.

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 4 (2020)
Vijesti 4 (2020)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi