Vijesti - Na Knežiji formirana nova grupa Udruženja Marije Pomoćnice

 

Na Knežiji formirana nova grupa Udruženja Marije Pomoćnice

Na Knežiji formirana nova grupa Udruženja Marije Pomoćnice Autor: ika
Objavljeno: 25. 05. 2020 - 17:26

U župi Marije Pomoćnice na Knežiji u Zagrebu, na župnu svetkovinu, 24. svibnja zaživjelo je Udruženje Marije Pomoćnice (ADMA – Associazione di Maria Ausiliatrice), grana Salezijanske obitelji koju je 1869. godine ustanovio don Bosco. Druga je to skupina tog Udruženja u Hrvatskoj. Prva dolazi iz župe Duha Svetoga na Jarunu, a formirana je 2018. godine.

Sedam bračnih parova pristupilo je ovome Udruženju koje za svrhu ima štovanje Presvetog Oltarskog Sakramenta i pobožnost prema Blaženoj Djevici Mariji. Sjedište je u Torinu, a diljem svijeta ADMA ima više od 100 tisuća članova.

Misno slavlje predvodio je provincijal Hrvatske salezijanske provincije don Tihomir Šutalo uz koncelebraciju župnika župe Marije Pomoćnice don Ivana Šibalića i drugih svećenika.

„Mladi ljudi trebaju naše povjerenje, našu blizinu. Upitajmo se koliko mi kršćani imamo povjerenja u mlade“, potaknuo je na razmišljanje don Tihomir u homiliji i dodao: „Koliko nas bi bilo spremno dati mladom čovjeku posao samo zato što je mlad, što nema iskustva? Prema Isusovoj i Marijinoj logici to je naša zadaća. … Mi odrasli tjeramo mlade do te mjere da napuštaju svoju domovinu. Kakvi smo prema mladima koji žive život u ljubavi i pozitivno su naivni misleći da im je ta ljubav dovoljna da uspiju u životu“.

„Pripazimo kako se odnosimo prema srcu (mladima) našeg društva, prema onome što su Isus i Marija najviše voljeli. Spomenut ću i da je don Bosco osnovao salezijansku družbu sa sedamnaest mladića koji su imali od 14 do 21 godine, a mi im (mladima) ne vjerujemo“, istaknuo je provincijal Hrvatske salezijanske provincije.

„Ove mlade obitelji koje pristupaju Udruženju Marije Pomoćnice znaju da ljubav prema Isus i Mariji puni naše vrčeve milošću. Pazimo se površnog kršćanstva. Marija je majka zato jer nije bila površna već je do ruba napunila svoj život milošću Božjom“, rekao je don Tihomir.

Na proslavu blagdana hodočastili su vjernici iz župe svetog Ivana Bosca u Podsusedu koji su gotovo tri sata hodali do Knežije.

Prvoosnovana grupa ADMA-e s Jaruna predvođena sestrama Kćeri Marije Pomoćnice i okićena majicama i zastavama Udruženja došla je na proslavu blagdana i bila uz svoju novu braću i sestre koji su pristupili Udruženju.

Ekipa video studija Nova Eva omogućila je izravan prijenos misnog slavlja na istoimenoj mobilnoj aplikaciji i YouTube kanalu, te je tako dostupna i snimka.

U sklopu proslave župnog blagdana održana je i procesija s Gospinim kipom.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Redovnički dani

Split, 16 -17. rujna 2022.
Dubrovnik, 17. rujna 2022.
Zagreb, 23-24. rujna 2022.
Rijeka, 24. rujna 2022.
Slavonski Brod, 8. listopada 2022.

Susret za medicinske sestre redovnice

Međugorje, 7-9. listopada 2022. 
Tema: Posvećeni život u promjeni epohe. Vjernost i vjerodostojnost
Voditelj: fra Mario Knezović OFM
Prijave do: 2. rujna 2022.
 

Skupština HRK

12. - 13. listopada 2022. godine u Samostanu hercegovačkih franjevaca (Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb)

Susret sestara s privremenim zavjetima

Đakovo, 28-30. travnja 2023.
Tema: Sequela Christi: redovnički zavjeti
Voditelj: o. Srećko Rimac OCD

Izdavaštvo

Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 4 (2021.)
Vijesti 4 (2021.)
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi