Vijesti - Mons. Uzinić čestitao Dan posvećenog života

 

Mons. Uzinić čestitao Dan posvećenog života

Mons. Uzinić čestitao Dan posvećenog života Autor: ika
Objavljeno: 25. 01. 2021 - 12:06

Dan posvećenog života

Apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije i riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić 25. siječnja uputio je čestitku Bogu posvećenim osobama Dubrovačke biskupije povodom Dana posvećenog života 2021.

Obavijestivši da se ove godine zbog epidemioloških mjera neće moći zajednički proslaviti 25. Svjetski dan posvećenog života, koji se u Dubrovačkoj biskupiji slavi na posljednju subotu u siječnju, odnosno subotu koja prethodi svetkovni sv. Vlaha i blagdanu Prikazanja Gospodinova ili Svijećnice i Danu posvećenog života, mons. Uzinić pozvao je redovnike i redovnice koji djeluju na području Dubrovačke biskupije da ovogodišnji Dan posvećenog života proslave u okvirima svojih vlastitih redovničkih zajednica.

Ako se epidemiološke prilike poprave, proslava će se pokušati naknadno organizirati i na biskupijskoj razini. „Ovu priliku koristim da vam čestitam Dan posvećenog života i sa čestitkama izrazim svoju blizinu i zahvalnost za darove kojima u našoj dubrovačkoj Crkvi svjedočite Kristovu spasenjsku prisutnost i obogaćujete život Crkve i svijeta“, napisao je dubrovački apostolski upravitelj.

Nadalje je naveo da je Kongregacija za ustanove posvećenog života i družbe apostolskog života, pozivajući se na misli pape Franje u enciklici Fratelli tutti, u svojoj ovogodišnjoj poruci za Dan posvećenog života posebno istaknula „važnost blizine i podrške koju smo u nesigurnim vremenima krize pozvani iskazivati jedni drugima“.

„Pridružujući se tome pozivu želim posvjedočiti svoju blizinu svim posvećenim osobama koje u Dubrovačkoj biskupiji na vidljiv način svjedoče vrijednosti koje upućuju na nebesko kraljevstvo i život bez kraja“, dodao je.

„U vrijeme pandemije i društvene krize potrebno je više nego ranije dozvoliti da svjetlo tih vrijednosti prosijava kroz živote svih nas. S nadom da će se to i dogoditi, svima vam želim obilje duha i mudrosti od Gospodina, kako biste i u građanskoj godini u koju smo netom zakoračili još snažnije pronosili to svijetlo i u Crkvi i u građanskom društvu“, poručio je mons. Uzinić.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Seminar za medicinske sestre redovnice

Ludbreg 8-10. listopada; voditelj: mons. Bože Radoš; tema: Gospodine, daj da ozdravim

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2021)
Vijesti 1 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi