Vijesti - Mladomisnici slavili misu u Stepinčevu Karmelu

 

Mladomisnici slavili misu u Stepinčevu Karmelu

Mladomisnici slavili misu u Stepinčevu Karmelu Autor: ika
Objavljeno: 27. 06. 2016 - 22:05

Na blagdan sv. Ladislava kralja, prvotnog zaštitnika i utemeljitelja Zagrebačke nadbiskupije, u ponedjeljak 27. lipnja sedam mladomisnika Zagrebačke, Sisačke i Bjelovarsko-križevačke nad/biskupije, predvođenih svojim odgojiteljem Ivicom Cujzekom, slavili su svoju mladu misu u Stepinčevu Karmelu u Brezovici. Bila je to njihova zahvala Majci Božjoj Karmelskoj i kamelićankama na daru svećeništva i na molitveno-duhovnoj pratnji kroz godine njihove svećeničke formacije.

Misno slavlje predvodio je mladomisnik Bjelovarsko-križevačke biskupije Marijo Brezak iz župe bl. Alojzija Stepinca, Bestovje-Novaki-Rakitje, koji se u uvodnim mislima spomenuo blagdana sv. Ladislava i zahvalio redovnicama na dosadašnjoj molitvenoj podršci. Homiliju je održao mladomisnik Zagrebačke nadbiskupije Luka Brešić iz župe sv. Petra apostola, Zaprešić, koji je također iskreno zahvalio karmelićankama na dosadašnjoj molitvenoj pratnji. 

Nadahnjujući se na misnim čitanjima, osobito na evanđelju po Mateju, usporedio je njihov dosadašnji život pripreme za svećeništvo s talentima koje su od Gospodina primili, umnažali ih i s njima radili. Jednako tako koje će dalje u svećeničkom životu umnažati, razvijati i drugima darovati. Za to poslanje potrebna im je snaga i mudrost Božja, stoga je mladomisnik Luka sebe i svoju subraću preporučio u daljnje molitve karmelićankama, pozvavši ih: "Molite i dalje za mladomisnike da možemo Isusa nositi ljudima i biti dostojni toga dara". Na kraju misnog slavlja koje su animirale čuvarice svetišta pod ravnanjem s. M. Bonite Kovačić, OCD, vlč. Cujzek zahvalio je biranim riječima mladomisnicima, redovnicama i vjernicima. Istaknuo je da su mladomisnici izrekli Bogu i redovnicama po svojoj mladoj misi veliko hvala; da su oni plod sestarskih molitava i žrtava i zaželio im je da uvijek ostanu povezani sa Stepinčevim Karmelom. Udijeljen je i svečani mladomisnički blagoslov, a priređen je i obiteljski ručak, uz prijateljski susret u govornici Karmela. Tu je č. majka Terezija Viktorija Shtufi izrekla srdačne riječi dobrodošlice mladomisnicma i zaželjela im, uz ostalo da žive Kristovim životom i da budu drugi Krist u ovome svijetu.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Susret za medicinske sestre redovnice

Međugorje, 7-9. listopada 2022. 
Tema: Posvećeni život u promjeni epohe. Vjernost i vjerodostojnost
Voditelj: fra Mario Knezović OFM
Prijave do: 2. rujna 2022.
 

Redovnički dani

Slavonski Brod, 8. listopada 2022.

Skupština HRK

12. - 13. listopada 2022. godine u Samostanu hercegovačkih franjevaca (Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb)

Škola za novakinje

Zimski semestar 2022/2023
13. listopada - 23. prosinca 2022.

Adventska duhovna obnova

11. prosinca 2022.

Susret sestara s privremenim zavjetima

Đakovo, 28-30. travnja 2023.
Tema: Sequela Christi: redovnički zavjeti
Voditelj: o. Srećko Rimac OCD

Redovnički dani

Split, 22-23. rujna 2023.
Dubrovnik, 23. rujna 2023.
Zagreb, 29-30. rujna 2023.
Rijeka, 30. rujna 2023.
Đakovo, 7. listopada 2023.

Izdavaštvo

Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 4 (2021.)
Vijesti 4 (2021.)
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi