Vijesti - Milosrdne sestre sv. Križa proslavile zlatni jubilej

 

Milosrdne sestre sv. Križa proslavile zlatni jubilej

Milosrdne sestre sv. Križa proslavile zlatni jubilej Objavljeno: 08. 06. 2013 - 10:46

Tijekom euharistijskog slavlja u samostanskoj crkvi Presvetog Srca Isusova u Đakovu u subotu 8. lipnja svoje predanje Gospodinu u redovničkoj zajednici obnovilo je jedanaest sestara jubilarki: s. Krunomira Zvonarević, s. Danislava Hans, s. Nevena Stražanac, s. Irmina Jukić, s. Silvina Kupčerić, s. Amelija Žuman, s. Jakobina Miličić, s. Petrinka Tuković, s. Felicija Tušek, s. Antonita Mahnet i s. Radoslava Krekman.

Jubilarke su zahvalile Gospodinu za dar poziva u zajednicu Milosrdnih sestara sv. Križa, za ustrajnost kroz 50 godina svoga posvećenog života i za sve primljene milosti u životu po zavjetima. Jubilarno euharistijsko slavlje predvodio je đakovačko-osječki nadbiskup Marin Srakić u koncelebraciji s dvadesetak svećenika i uz asistenciju bogoslova. Zbor sestara pod ravnanjem s. M. Svjetlane Paljušević svojim svečanim pjevanjem uzveličao je liturgiju, u koju su se molitvom i pjesmom uključili nazočni vjernici, među kojima brojna rodbina i znanci sestara jubilarki.

U homiliji nadbiskup Srakić obratio se napose slavljenicama, ističući da je njihovo življenje i vjernost zavjetima plod njihove duboke vjere. Razlažući riječi iz Ivanova evanđelja o pozivu dvojice učenika (Iv 1, 37), nadbiskup je naglasio kako su i slavljenice poput učenika odgovorile na ono Isusovo: "Dođite i vidite" te su pošle, potom su vidjele gdje Isus stanuje i ostale s njime, ali ne jedan dan, nego pedeset godina. Snagom tog poziva i Isusove riječi bilo je moguće služiti Crkvi i njezinu poslanju vršeći djela milosrđa.

Pjevanjem himna "Tebe Boga hvalimo" nazočna zajednica vjernika još je jednom zahvalila Gospodinu za život i djelo jubilarki koje su "bilo to zgodno ili nezgodno vrijeme", svojom vjernošću i zalaganjem bile znak Njegove prisutnosti među ljudima.

Po završetku mise, slavlje jubileja nastavilo se na ljetnoj terasi Centra Amadea zajedništvom oko stola. Nazočnim gostima, nadbiskupu i svećenicima obratila se u ime samostana riječima dobrodošlice provincijalna poglavarica s. Amalija Kupčerić, a potom se nastavilo čestitanje Jubilarkama uz pjevanje samostanskog zbora. (ika)

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Redovnički dani

Tema: Duhovnost pustinje za obnovu Bogu posvećenog života
Zagreb, Jordanovac 110; 29. rujna 2023.
Šumanovci, 7. listopada 2023. 
Rijeka, 14. listopada 2023.

Studijski dani za početnu formaciju

4. listopada - 21. prosinca 2023. 

Seminar za medicinske sestre redovnice

6. - 8. listopada 2023., Duhovni centar Gospe Karmelske (Šetalište Dražica 2, Krk)

Izborna skupština HRK

11. - 12. listopada 2023., Dominikanski samostan - Peščenica (Ivanićgradska ulica 71, Zagreb)

Izdavaštvo

„Ecclesiae Sponsae Imago“
„Ecclesiae Sponsae Imago“
Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Vijesti 2 (2022.)
Vijesti 2 (2022.)
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi