Vijesti - Kardinal Bozanić posjetio sestre franjevke na Pantovčaku

 

Kardinal Bozanić posjetio sestre franjevke na Pantovčaku

Objavljeno: 22. 11. 2013 - 20:38

Nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić, u koncelebraciji s tajnikom vlč. Milanom Dančuom predslavio je u petak 22. studenoga misu u kapeli Samostana sestara franjevki od Bezgrješne na Pantovčaku, u Zagrebu, kao zahvalu Bogu što nije bilo ljudskih žrtava i veće materijalne štete nakon oštećenja krova tijekom nevremena prošlog tjedna te kao podršku sestrama i zahvalu dobročiniteljima koji su priskočili dobrosusjedski, materijalno i duhovno u pomoć.

Sestra Ivanka, poglavarica samostana pozdravila je kardinala na početku mise, a on je rekao da nevolja u kojoj su se našle sestre očitovala se u njihovom duhovnom jačanju te u dobroti i pomoći mnogih ljudi koji su prepoznali njihove potrebe. U homiliji je govorio o hramu u nama i dioništvu u Isusu kao hramu. Naglasio je: „Onoliko smo sveti koliko raste Božja milost u nama i taj hram u nama trebamo čuvati. On mora biti dom molitve, a ne špilja razbojnička (Lk, 19,46)". Sestrama je poručio da budu pozvane živjeti i širiti Božju volju i radost među ljudima te da kršćani prepoznaju dobrotu u svojoj sredini.

U posjetu samostanu bio je i gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić, kojega je posebno zanimalo stanje vrtića koje pohađa više desetaka djece. Sestra Julijana koja radi u vrtiću ispričala je kako je Božjom providnošću izbjegla ranjavanje zbog pada limenog krova sklonivši se u posljednji trenutak, a roditelji s djecom vidjevši je kako bježi i sklanja se zadržali su djecu te je izbjegnuta veća nesreća.

Budući da je vjetar odnio dio limenog krova gornji kat je poplavila kiša te su sestre morale iseliti u prizemlje ili izvan samostana. Popravak krova i uređenje oštećenih prostorija je u tijeku. (ika)

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Seminar za medicinske sestre redovnice

Ludbreg 8-10. listopada; voditelj: mons. Bože Radoš; tema: Gospodine, daj da ozdravim

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2021)
Vijesti 1 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi