Vijesti - Kapucin fra Josip Vizjak proslavio 50. obljetnicu svećeništva

 

Kapucin fra Josip Vizjak proslavio 50. obljetnicu svećeništva

Kapucin fra Josip Vizjak proslavio 50. obljetnicu svećeništva Autor: ika
Objavljeno: 26. 07. 2020 - 18:34

Na sam dan 50. obljetnice svoje mlade mise, u nedjelju 26. srpnja, fra Josip Vizjak proslavio je zlatnu misu u Kapucinskoj crkvi u Varaždinu.

Svečanu euharistiju suslavili su provincijal Hrvatske kapucinske provincije sv. Leopolda Bogdana Mandića fra Jure Šarčević, fra Vjekoslav Kocijan, mladomisnik iz Župe sv. Vida vlč Lovro Biškup, fra Krsto Hrženjak iz kapucinskog samostana sv. Mihaela u Zagrebu, gvardijan Kapucinskog samostana fra Mijo Šarćević, dugogodišnji župnik Župe sv. Vida fra Bono Šagi, a propovijedao je župnik fra Mirko Kemiveš.

Svečanost je uveličao svojim pjevanjem zbor župe „Božji narod“ koji su na kraju izveli prigodni program pjesama i recitacija kojim su izrazili zahvalnost svih župljana fra Josipu na njegovom 50. godišnjem služenju u ovoj župi.

U nedjelju 19. srpnja. 2020. fra Vizjak je svoje zlatomisničko slavlje proslavio u rodnoj župi u Vidovcu. Slavlje je organizirao mjesni župnik vlč. Branko Švogor, a propovijedao je franjevac Krunoslav Kocijan, rodom iz slavljenikovog rodnog mjesta Gojanca.

Kapucin fra Josip Vizjak rođen je 29. siječnja 1943. u Gojancu, župa Vidovec, od oca Franje i majke Marije rođ. Osredek. Potječe iz obitelji u kojoj je bilo šestero djece. 4 razreda osnovne škole pohađao u Vidovcu, a kasnije je školovanje nastavio u Varaždinu. Prva dva razreda Gimnazije pohađao je kod Kapucina u Osijeku, a druga dva razreda kod franjeveca na Kaptolu u Zagrebu. Godinu novicijata završio je u Vipavskom Križu u Sloveniji i polaganjem redovničkih zavjeta stupio u Kapucinski Red. Vojni rok služio je u Makedoniji, u Kićevu i Resenu. Na Teološki fakultet u Zagrebu upisao se 1965. godine. Za svećenika je zaređen 28. lipnja 1970. u zagrebačkoj katedrali, a Mladu misu imao je u Vidovcu 26.  srpnja 1970. Nakon ređenja nastavlja svećeničku službu u Kapucinskom samostanu u Varaždinu, gdje i danas obavlja službu župnog vikara u župi sv. Vida. Od 1986. obavlja službu bolničkog kapelana u varaždinskoj bolnici, a na toj je službi ostao i nakon navršene 75 godine života.. U župi sv. Vida obnašao je sve pastoralne službe; služio je svete mise, ispovijedao, predavao vjeronauk u školi i u župi, a u samostanu je bio gvardijan i zamjenik gvardijana, u Provinciji je obavljao službu Definitora.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Redovnički dani

Tema: Duhovnost pustinje za obnovu Bogu posvećenog života
Šumanovci, 7. listopada 2023. 
Rijeka, 14. listopada 2023.

Studijski dani za početnu formaciju

4. listopada - 21. prosinca 2023. 

Seminar za medicinske sestre redovnice

6. - 8. listopada 2023., Duhovni centar Gospe Karmelske (Šetalište Dražica 2, Krk)

Izborna skupština HRK

11. - 12. listopada 2023., Dominikanski samostan - Peščenica (Ivanićgradska ulica 71, Zagreb)

Izdavaštvo

„Ecclesiae Sponsae Imago“
„Ecclesiae Sponsae Imago“
Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Vijesti 2 (2022.)
Vijesti 2 (2022.)
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi