Vijesti - Izišle dvije nove knjige nadahnute karmelskom duhovnošću

 

Izišle dvije nove knjige nadahnute karmelskom duhovnošću

Izišle dvije nove knjige nadahnute karmelskom duhovnošću Autor: ika
Objavljeno: 15. 09. 2023 - 12:21

U suizdanju Glasa Koncila i Zaklade „Sveta Maravillas od Isusa“, uoči spomendana sv. Terezije od Djeteta Isusa i Svetoga Lica, objavljene su dvije nove knjige nadahnute karmelskom duhovnošću: „Službenica Božja majka Maria Josefa od Srca Isusova – Bosonoga karmelićanka iz Cerro de los Ángelesa“ te „Život svete Male Terezije – Njezine molitve – Pobožnosti“.

Knjiga „Službenica Božja majka Maria Josefa od Srca Isusova“« prvi put na hrvatskom jeziku predstavlja svetački život španjolske redovnice Marije Josefe (1915. – 2004.). Dugi niz godina bila je poglavarica karmela u Cerro de los Ángelesu, samostanu koji je osnovan da bi se u njemu molilo i žrtvovalo za Španjolsku, u kojem je pronašla majku koja ju je vodila putom svetosti, svetu Maravillas od Isusa.

Knjiga donosi svjedočanstvo života proživljena u nasljedovanju Krista i velikodušnom predanju njemu u karmelu; skromni život, život mrtvljenja, no, povrh svega, život ispunjen ljubavlju prema Isusu Kristu i njegovoj svetoj Majci, koji su uvijek središte svakoga kršćanskoga života.

Bog ju je izabrao da bi bila majka brojnim karmelićankama koje su ondje živjele i onima koje danas žive održavajući živim sjećanje na nju. Ali, kao što je učio sveti papa Ivan Pavao II., da bi se postalo majkom, prvo treba biti kći. To djelo otkriva majku Mariju Josefu kao pravu Božju kći, kći Karmela i kći Crkve. Stoga će na stranicama knjige okrjepu za duhovni život pronaći svatko tko želi slijediti Krista, poručuju iz Glasa Koncila.

„Život svete Male Terezije“ donosi kratki životopis poznate svetice, naučiteljice Crkve, a obogaćen je njezinim molitvama i pobožnostima njoj u čast. Među njima se posebno ističe devetnica „24 Slava Ocu“ koja se desetljećima moli diljem svijeta na brojnim jezicima, a autor molitve je austrijski isusovac o. Anton Puntigam (1859. – 1926.) koji je više od četvrt stoljeća djelovao među Hrvatima u Bosni i Hercegovini. Devetnicu je započeo moliti u znak zahvalnosti Presvetomu Trojstvu na blagoslovima i milostima udijeljenim svetoj Tereziji od Djeteta Isusa tijekom 24 godine njezina zemaljskoga života. Knjižica na sažet način nanovo otkriva veliko blago katoličke vjere toga „Isusova cvjetića“.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Redovnički dani

Tema: Duhovnost pustinje za obnovu Bogu posvećenog života
Zagreb, Jordanovac 110; 29. rujna 2023.
Šumanovci, 7. listopada 2023. 
Rijeka, 14. listopada 2023.

Studijski dani za početnu formaciju

4. listopada - 21. prosinca 2023. 

Seminar za medicinske sestre redovnice

6. - 8. listopada 2023., Duhovni centar Gospe Karmelske (Šetalište Dražica 2, Krk)

Izborna skupština HRK

11. - 12. listopada 2023., Dominikanski samostan - Peščenica (Ivanićgradska ulica 71, Zagreb)

Izdavaštvo

„Ecclesiae Sponsae Imago“
„Ecclesiae Sponsae Imago“
Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Vijesti 2 (2022.)
Vijesti 2 (2022.)
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi