Vijesti - Isusovci pokreću virtualni tečaj ignacijevskog razlučivanja

 

Isusovci pokreću virtualni tečaj ignacijevskog razlučivanja

Isusovci pokreću virtualni tečaj ignacijevskog razlučivanja Autor: ika
Objavljeno: 21. 04. 2020 - 20:02

Isusovci i suradnici aktivni na Facebook stranici „Ignacijevska duhovnost“ pokreću trotjedni virtualni tečaj ignacijevskog razlučivanja i odlučivanja pod nazivom „Što je Božja volja?“.

Tečaj će se održavati tijekom tri tjedan, ponedjeljkom i četvrtkom od 19 sati, u virtualnom obliku. Animatori su Tvrtko Barun, SJ i suradnici, a broj polaznika je ograničen. Tečaj je besplatan. Datumi održavanja tečaja su sljedeći: ponedjeljak: 27. travnja., 4. svibnja, 11.svibnja te četvrtak: 30.travnja, 7. svibnja, 14. svibnja od 19 do 20.30 sati.

Program

Prvi tjedan – upoznavanje s temeljima Ignacijevog razumijevanja razlučivanja. Definiranje glavnih pojmova i elemenata, proučavanje što je toliko teško u donošenju odluka. Promišljanje o važnosti ignacijevske indiferencije i slobode.

Drugi tjedan – proučavanje Ignacijeva Pravila za razlikovanje duhova, iskustvo unutarnjih napetosti i pokreta koji su često poticaji za donošenje odluka.

Treći tjedan – upoznavanje s pretpostavkama i granicama razlučivanja Božje volje i proučavanje nekih praktičnih metoda za donošenje odluka.

„Ovaj tečaj će ti pomoći razlučiti što je u ovom trenutku Božja volja za tvoj život, prepoznati što u svom životu i u ovom svijetu trebam/o mijenjati, odgovoriti na pitanje zašto se u krizama (osobnim, društvenim, ekonomskim) odluke ne bi trebale donositi iz straha, upoznati temelje duhovne tradicije koja je razvila metode za donošenje odluka, razumjeti na čemu papa Franjo temelji svoje riječi, geste, djela, svoj stil vođenja Crkve“, naglasili su isusovci.

„Svaki tjedan pretpostavlja poznavanje sadržaja prethodnog tjedna. Zato su polaznici obavezni prisustvovati svim predavanjima. Od polaznika se očekuje ozbiljan angažman i marljivo izvršavanje domaćih zadataka. Kako će sva predavanja biti uživo, polaznici će cijelo vrijeme imati priliku postavljati pitanja“, poručili su.

„Za predavanja ćemo koristiti jedan od programa koji omogućuju video konferencije. U tom smislu će biti potrebno na računalu ili mobitelu imati video kameru i mikrofon. Upute za pristup i korištenje programa polaznici će dobiti nakon registracije i potvrde sudjelovanja“, istaknuli su.

Rok za prijave je petak, 24. travnja ili do popunjenja slobodnih mjesta. Dodatna pitanja i informacije: iduhovnost@isusovci.hr Prijave na: https://forms.gle/QQNa8cM4C3HZQpRk6 

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Redovnički dani

Tema: Duhovnost pustinje za obnovu Bogu posvećenog života
Split
, 22-23. rujna 2023.
Dubrovnik, 23. rujna 2023. 
Zagreb, Jordanovac 110; 29. rujna 2023.
Šumanovci, 7. listopada 2023. 
Rijeka, 14. listopada 2023.

Studijski dani za početnu formaciju

4. listopada - 21. prosinca 2023. 

Seminar za medicinske sestre redovnice

6. - 8. listopada 2023., Duhovni centar Gospe Karmelske (Šetalište Dražica 2, Krk)

Izborna skupština HRK

11. - 12. listopada 2023., Dominikanski samostan - Peščenica (Ivanićgradska ulica 71, Zagreb)

Izdavaštvo

„Ecclesiae Sponsae Imago“
„Ecclesiae Sponsae Imago“
Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Vijesti 2 (2022.)
Vijesti 2 (2022.)
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi