Vijesti - Hodočašće Klanjateljica Krvi Kristove u Krašić

 

Hodočašće Klanjateljica Krvi Kristove u Krašić

Hodočašće Klanjateljica Krvi Kristove u Krašić Autor: ika/M. Belošević
Objavljeno: 14. 04. 2018 - 14:57

Klanjateljice Krvi Kristove (ASC) predvođene regionalnom poglavaricom i predsjednicom Hrvatske redovničke konferencije s. Anom Marijom Antolović u subotu, 14. travnja hodočastile su u Krašić.

Gotovo 900 hodočasnika među kojima su osim sestara bile i bivše članice Družbe od kojih su neke stigle iz Austrije i Švicarske, te članovi Zajednica Krvi Kristove, suradnici i prijatelji sestara pristizali su u skupinama  koje je dočekivao upravitelj župe vlč. Ivan Vučak, te ih upoznao s nekim detaljima uzničkog života blaženika u Krašiću. Uz razgledavanje župnoga dvora i spomen sobe u kojoj je preminuo bl. Alojzije Stepinac, hodočasnici su se pomolili u župnoj crkvi, te izmoliti križni put promišljajući blaženikov život.

Sestre Klanjateljice Krvi Kristove imaju puno dodirnih točaka s Krašićem i bl. Alojzijem Stepincem. Među prvim Klanjateljicama iz Hrvatske nalaze se upravo sestre rodom iz Krašića i okolice. Prva Klanjateljica iz Krašića bila je s. Vitalina Mađeruh i u samostan u Banja Luku došla je već 1903. godine. U Družbi je iz Krašića i okolice bilo oko 20 sestara. Klanjateljica je bila s. Emanuela Jagunić, kojoj su krsni kumovi bili roditelji bl. Alojzija Stepinca, kao i s. Alojzija Županac, blaženikova nećakinja. Sam pak je blaženik osobno neke djevojke iz svoga kraja poslao Klanjateljicama. Inače, vlč. Pavao Srketić, župnik iz Krašića 1933. godine pozvao je Klanjateljice da započnu svoje djelovanje u Krašiću. Sestre su imale veliku želju, ali je, nažalost, nisu mogle ostvariti.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Seminar za medicinske sestre redovnice

Ludbreg 8-10. listopada; voditelj: mons. Bože Radoš; tema: Gospodine, daj da ozdravim

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2021)
Vijesti 1 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi