Vijesti - Franjevačkoj udruzi „Kruh svetog Ante“ darovano kombi vozilo

 

Franjevačkoj udruzi „Kruh svetog Ante“ darovano kombi vozilo

Franjevačkoj udruzi „Kruh svetog Ante“ darovano kombi vozilo Autor: ika
Objavljeno: 30. 04. 2021 - 11:26

Karitativnoj udruzi franjevaca Bosne Srebrene „Kruh svetog Ante“ u petak 30. travnja predano je kombi vozilo koje je donirao Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje Republike Hrvatske.

Dostavno vozilo Mercedes Benz Sprinter voditelju udruge u Hrvatskoj fra Stipi Karajici na trajno korištenje predao je državni tajnik Gordan Hanžek, na preporuku savjetnika Srećka Bahlena i predsjednika Vijeća GČ Sesvete Stjepana Kezerića.

Tako će, zahvaljujući donaciji, višegodišnji problemi dostave i otpreme humanitarne pomoći od skladišta do korisnika udruge biti djelomično ublaženi.

Franjevci Bosne Srebrene pastoralno i karitativno angažirani u samostanskoj i župnoj zajednici u Sesvetskoj Sopnici u Zagrebu, na čelu s gvardijanom i župnikom fra Zdravkom Dadićem, prof. fra Božom Lujićem i samostanskim i župnim vikarom fra Stipom Karajicom prigodom primopredaje vozila zahvalili su državnom tajniku Hanžeku i njegovim suradnicima na vrijednom daru, kao i prepoznavanju humanitarno-karitativne djelatnosti njihove udruge u okviru projekata koje zajedno s članovima i volonterima godinama uspješno provode, kako u Hrvatskoj, tako i u Bosni i Hercegovini.

Među njima su skrb za gladne u sklopu Pučke kuhinje, skrb za djecu, prikupljanje, doprema i pružanje pomoći siromasima, potrebitima, ratnim stradalnicima, izbjeglicama, povratnicima, imigrantima, obiteljima s više djece, studentima te romskoj populaciji. Aktivnost je intenzivirana nakon pojave pandemije koronavirusne bolesti i potresa u Hrvatskoj.

Korisnici i dobročinitelji Kruha svetog Ante najčešće su osobe i štovatelji sv. Ante Padovanskog, tvrtke, članovi i obitelji u sustavu socijalne skrbi, staračka domaćinstva s minimalnim primanjima te višečlane obitelji koje imaju poteškoća u normalnom funkcioniranju života, a franjevci im nastoje svojom otvorenošću i zalaganjem, uz pomoć dobročinitelja, članova i volontera biti „Pomoć iz prve ruke“, kako glasi službeno geslo njihove udruge.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Novicijatska škola

Predavanja ljetnog semestra traju od 2. ožujka do 27. svibnja 2021. godine.

Susret sestara s privremenim zavjetima

Susret sestara s privremenim zavjetima održat će se 4-6. lipnja 2021. godine (Granešina 7, Zagreb) na temu "Dar vjernosti - radost ustrajnosti" pod vodstvom p. Ivana Mandurića, SJ. Prijave do: 17. svibnja.

Hodočašće biskupa i redovničkih poglavar(ic)a

Ponedjeljak, 7. lipnja 2021. godine u 11.00 sati u Nacionalnom svetištu sv. Josipa u Karlovcu. Prijave do: 17. svibnja.

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 4 (2020)
Vijesti 4 (2020)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi