Vijesti - FRAMA osječkog područnog bratstva susrela se s biskupom Ćurićem

 

FRAMA osječkog područnog bratstva susrela se s biskupom Ćurićem

FRAMA osječkog područnog bratstva susrela se s biskupom Ćurićem Autor: ika
Objavljeno: 24. 07. 2021 - 19:52

Franjevačka mladež (FRAMA) osječkog područnog bratstva počela je u subotu 24. srpnja svoj XXVII. hod, pod geslom „Djelima i naukom podržati Kristovu Crkvu“ (2 Čel.), a u sklopu hoda susreli su se i s đakovačko-osječkim pomoćnim biskupom Ivanom Ćurićem.

Na hodu je bio samo dio Framaša kao predstavnika ovog područnog bratstva, njih oko 60. Početak je bio u Iloku odakle su mladi preko Šarengrada, Lovasa, Ilače, Vukovara, 29. srpnja stigli do Vinkovaca. Vinkovci su bili i zadnja postaja na putu koji su mladi Framaši prešli pješice u pet dana, provevši to vrijeme u molitvi, katehezama, pjesmi i pokori upućeni prema Porcijunkulskom (potpunom) oprostu koji će proslaviti na Glavotoku 2. kolovoza o blagdanu Gospe od Anđela. Na zadnjoj postaji pri samostanu Sv. Antuna u župnoj crkvi Bezgrešnog Srca Marijna franjevaca konventualaca, bio je i susret s đakovačko-osječkim biskupom pomoćnim Ivanom Ćurićem. U župnoj crkvi slavljena je misa koju je predvodio biskup u koncelebraciji franjevaca koji su bili na putu s Framašima, kao i s župnikom fra Matijom Antunom Mandićem i gvardijanom samostana fra Miljenkom Hontićem.

Biskup Ćurić odazvao se pozivu glavnog područnog asistenta FRAMA-e osječkog područnog bratstva fra Matije Marijića da podrži mlade na tom pokorničkom, ali radosnom putu prema zadobivanju potpunog oprosta i dragocjenog iskustva rasta u vjeri kroz ove dana hoda.

Biskup je između ostalog u homiliji mladim Framašima približio i primjer sv. Marte i Marije, čiji se spomendan slavio taj dan, te ih pozvao da i oni budu, kako uostalom glasi njihovo geslo hoda, svjedoci Isusa Krista kako naukom i riječima, tako i djelima i svojim svakodnevnim životom. Nakon mise i zajedničkog druženja u samostanskom vrtu, Framaši su u Vinkovcima prespavali, a u petak 30. srpnja autobusima se zaputili na otok Krk. Tamo je predviđen susret svih područnih bratstava Frame iz cijele Hrvatske gdje će proslaviti i blagdan Gospe od Anđela te će moći zadobiti Porcijunkulski oprost.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Susret HBK i HRK

2. lipnja 2023. u sjedištu HBK (Ksaverska cesta 12a, Zagreb)

Hodočašće vrtića Zagrebačke metropolije

 3. lipnja 2023., Marija Bistrica

Redovnički dani

Tema: Duhovnost pustinje za obnovu Bogu posvećenog života
Split
, 22-23. rujna 2023.
Dubrovnik, 23. rujna 2023.
Zagreb, 29-30. rujna 2023.
Rijeka, 30. rujna 2023.
Đakovo, 7. listopada 2023.

Seminar za medicinske sestre redovnice

6. - 8. listopada 2023., Duhovni centar Gospe Karmelske (Šetalište Dražica 2, Krk)

Izborna skupština HRK

11. - 12. listopada 2023., Samostan hercegovačkih franjevaca (Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb)

Izdavaštvo

Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2022.)
Vijesti 1 (2022.)
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi