Vijesti - Duhovno-rekreativni tjedan Frame Đakovo u Postiri

 

Duhovno-rekreativni tjedan Frame Đakovo u Postiri

Duhovno-rekreativni tjedan Frame Đakovo u Postiri Autor: ika
Objavljeno: 28. 08. 2021 - 11:34

Đakovačka Franjevačka mladež (Frama) bila je od 21. do 28. kolovoza na desetom duhovno-rekreativnom tjednu u Postiri na otoku Braču, u Župi sv. Ivana Krstitelja.

Tema tjedna temeljila se na „Pjesmi stvorova“ svetog Franje Asiškoga, koji je mladim članovima Frame uzor u nasljedovanju Krista i crkvenog nauka. Svakodnevno su animatori obrađivali jednu strofu kroz više različitih aspekta, kao što su geografski, biblijski, franjevački i psihološki. Božja stvorenja kojima sv. Franjo slavi Boga, sunce, vjetar, oganj, vodu, zemlju te smrt i praštanje, animatori su povezivali s primjerima iz života kroz razne ilustracije, videozapise i kratke isječke iz filmova.

Jutra su počinjali jutarnjom molitvom Časoslova u koju se uklopio nagovor o temi dana. Uslijedilo je slobodno vrijeme koje se moglo iskoristiti za odlazak na plažu ili druženje s drugim članovima Frame u prostoru pastoralnog centra. U poslijepodnevnim satima svakodnevno su bila predavanja, rad u skupinama i plenum kroz pjesmu, skeč ili razgovor u kojemu je svaka skupina predstavila ono o čemu je pričala taj dan te što su naučili. Tijekom tjedna tim animatora organizirao je razne natjecateljske igre po skupinama kroz koje su se mlađi i stariji članovi Frame mogli više zbližiti i povezati. Središte svakog dana bilo je euharistijsko slavlje u župnoj crkvi, koje su članovi Frame animirali pjevanjem, sviranjem i čitanjem Božje riječi.

Kroz tjedan članovi Frame su se susretali i s postiranskim župnikom don Jurom Martinićem, don Tončijem Jeliničem i umirovljenim hvarskim biskupom Slobodanom Štambukom koji su ih kroz poučne priče i anegdote poučavali o životnim vrijednostima kao i o povijesti Postira i utjecaju prošlih župnika na razvijanje tog naselja.

Don Jure ugostio je đakovačke članove Frame u Pastoralnom centru sv. Ivana Pavla II. Svakodnevno je predvodio euharistijska slavlja, a članove Frame dojmilo je animiranje mise u kapelici Sv. Josipa u masliniku iznad Postira. Svoju zahvalnost đakovački članovi Frame iskazali su don Juri prikladnim bećarcem, nadajući se nastavku suradnje koja traje već deset godina.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Susret HBK i HRK

2. lipnja 2023. u sjedištu HBK (Ksaverska cesta 12a, Zagreb)

Hodočašće vrtića Zagrebačke metropolije

 3. lipnja 2023., Marija Bistrica

Redovnički dani

Tema: Duhovnost pustinje za obnovu Bogu posvećenog života
Split
, 22-23. rujna 2023.
Dubrovnik, 23. rujna 2023.
Zagreb, 29-30. rujna 2023.
Rijeka, 30. rujna 2023.
Đakovo, 7. listopada 2023.

Seminar za medicinske sestre redovnice

6. - 8. listopada 2023., Duhovni centar Gospe Karmelske (Šetalište Dražica 2, Krk)

Izborna skupština HRK

11. - 12. listopada 2023., Samostan hercegovačkih franjevaca (Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb)

Izdavaštvo

Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2022.)
Vijesti 1 (2022.)
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi