Vijesti - Duhovna obnova Poslanika Milosrđa

 

Duhovna obnova Poslanika Milosrđa

Duhovna obnova Poslanika Milosrđa Autor: ika
Objavljeno: 23. 10. 2021 - 17:12

Poslanici Milosrđa iz Zagreba, Novske i Ivanić Grada imali su duhovnu obnovu u subotu, 23. listopada u Marincima.

Riječi dobrodošlice uputili su im s. M. Leonila Fistrić i župnik Dragutin Gereci, a obnova je počela misom u crkvi Kraljice Mira koju je predvodio Župnik župe sv. Josipa na zagrebačkoj Trešnjevki Damir Ocvirk. Susret je nastavljen meditacijom i razgovorom u tri skupine prema pitanjima koja su pripremile s. M. Kristina Injić i s. M. Zrinka Vuković. Potom je svaka skupina iznijela prijedloge o budućem djelovanju Poslanika Milosrđa. Zajedničko je da je svim Poslanicima Milosrđa drago što su u takvom obliku zajedništva i djelovanja i zahvalili su Gospodinu za milost suradnje sa sestrama Družbe Kćeri Milosrđa. Svjedočili su o promjeni života otkad pripadaju skupini Poslanika Milosrđa. Kako su rekli, sada su osjetljiviji za potrebite u svojoj sredini jer u njima prepoznaju Isusa. Raduju se i novim članovima. Uviđaju da su potrebni ovakvi susreti i duhovne obnove jer ih osnažuju u iznalaženju novih načina evangelizacije i širenja karizme bl. Marije Propetoga u skladu s potrebama našega vremena.

Misnik je u propovijedi istaknuo da kao Poslanici Milosrđa trebaju u svemu biti slika Božjega milosrđa, a za to je potrebno osobno iskustvo Boga koje treba čuvati i njegovati uzornim moralnim ponašanjem i redovitošću sakramentalnoga života. Proučavanjem djela bl. Marije Propetoga i drugih svetih trebaju se duhovno izgrađivati da bi mogli darove koje im je Gospodin dao prepoznati i usmjeriti ih prema potrebitima. Pritom nisu tu da se prilagode svijetu, već da promatrajući svijet Božjim očima mijenjaju svijet u duhu evanđelja.

U razgovoru su uvidjeli da su stariji i djeca najpotrebniji njihovog angažmana, ali da zapravo trebaju biti budni za svakog tko im se obrati i strpljivo mu darovati vrijeme jer će tako biti potaknuti da se obrate Gospodinu i prihvate Božju volju u svom životu.

Važan je i redovit dolazak na susrete na kojima mole i upoznaju djelo bl. Marije Propetoga. Na susretima redovito razgovaraju i o novim načinima djelovanja da zajednica bude što prepoznatljivija u župama kojima pripadaju.

Nakon ručka obišli su kapelu SV. Donata i svetište Majke Božje Vinagorske gdje su molili radosna otajstva krunice uz promišljanja bl. Marije Propetoga. Imali su prigodu i za sakrament pomirenja, a domaći župnik Gereci predstavio je povijest svetišta i njegovu važnost kao prošteništa još od srednjovjekovnih vremena. Susret je zaključen obilaskom Velikoga Tabora.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Susret HBK i HRK

2. lipnja 2023. u sjedištu HBK (Ksaverska cesta 12a, Zagreb)

Hodočašće vrtića Zagrebačke metropolije

 3. lipnja 2023., Marija Bistrica

Redovnički dani

Tema: Duhovnost pustinje za obnovu Bogu posvećenog života
Split
, 22-23. rujna 2023.
Dubrovnik, 23. rujna 2023.
Zagreb, 29-30. rujna 2023.
Rijeka, 30. rujna 2023.
Đakovo, 7. listopada 2023.

Seminar za medicinske sestre redovnice

6. - 8. listopada 2023., Duhovni centar Gospe Karmelske (Šetalište Dražica 2, Krk)

Izborna skupština HRK

11. - 12. listopada 2023., Samostan hercegovačkih franjevaca (Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb)

Izdavaštvo

Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2022.)
Vijesti 1 (2022.)
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi