Vijesti - Dominikanci pozvani na molitvu i pomoć stradalima od potresa

 

Dominikanci pozvani na molitvu i pomoć stradalima od potresa

Dominikanci pozvani na molitvu i pomoć stradalima od potresa Autor: ika
Objavljeno: 30. 12. 2020 - 17:17

Provincijal Hrvatske dominikanske provincije fr. Slavko Slišković pozvao je dominikance u domovini i u hrvatskim katoličkim misijama na molitvu i pomoć stradalima u potresu na Banovini. Pismo prenosimo u cijelosti.

Draga braćo,

siguran sam da nitko od nas u utorak 29. prosinca nije ostao nepotresen pred slikom užasa uzrokovanog razornim potresom koji je pogodio Petrinju, Glinu, Sisak i okolno područje.

Osobito je bolna činjenica da nisu izostale ni ljudske žrtve. Pozivam sve naše zajednice da prikažu jednu misnu intenciju za stradalnike. Držim da nam je u ovim trenucima molitveno zajedništvo najpotrebnije kako bismo se duhovno osnažili stavljajući svoje povjerenje u Onoga kojega Pslamist naziva „zaklonom i utvrdom“ te „pomoćnikom spremnim u nevolji… kad se ljulja zemlja“ (Ps 46, 2-3).

No, osim duhovnih naša nas vjera uči o potrebi i tjelesnih djela milosrđa. Zahvaljujem braći i članovima dominikanske obitelji koji su se već putem Caritasa koji djeluju pri našim samostanima uključili u prikupljanje konkretne materijalne pomoći i njezina otpremanja na pogođena područja.

Drago mi je također vidjeti i angažman braće na društvenim mrežama u posredovanju pomoći i smještaja onima koji su ostali bez svojih domova. Neka Gospodin svojom milošću prati svaki takav trud!

Držim da i mi kao Hrvatska dominikanska provincija trebamo u ovim teškim trenucima učiniti što je u našoj moći kako bismo pomogli onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Stoga pozivam sve zajednice da donesu odluku o svoti koju mogu izdvojiti od vlastitih sredstava, a također da animiraju vjernike koji su povjereni pastoralnoj skrbi naše braće kako bi prikupili određeni novčani iznos koji ćemo utrošiti u konkretnu pomoć u dogovoru sa Sisačkom biskupijom.

Na to posebice potičem župnike povjerenih nam župa i voditelje hrvatskih katoličkih misija. Navedena sredstva prikupite, a potom u dogovoru s ekonomom Provincije uplatite na račun Provincije s naznakom „Pomoć postradalima od potresa“. Izvješće o pristiglim sredstvima bit će vam javno dostupno.

Podsjećajući na riječi sv. Pavla starješinama Crkve u Efezu kako se treba truditi oko vlastitoga uzdržavanja, ali također da se tako „trudeći treba zauzimati za nemoćne i na pameti imati riječi Gospodina Isusa jer on reče: `Blaženije je davati nego primati.`“ (Dj 20, 35), sve nas preporučam milosrđu Božjem po zagovoru sv. o. Dominika.

U Zagrebu, 30. prosinca 2020. godine

Fr. Slavko Slišković, OP

provincijal

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola za novakinje

Ljetni semestar (Zagreb, 15. ožujka - 1. lipnja 2022.)

Susret HBK - HRK

Susret redovničkih poglavarica i poglavara - članova HRK s biskupima - članovima HBK održat će se 8. lipnja 2022. godine.

Škola formacije za odgojitelj(ic)e

31. srpnja - 5. kolovoza 2022., Lužnica
Tema: Biti autentičan/na odgojitelj/ica
Voditelji: s. Danijela Anić, Josip Bošnjaković, Marinko Pehar
Prijave do: 1. srpnja 2022.
Cijena: 2.000,00 kn

Redovnički dani

Split, 16 -17. rujna 2022.
Dubrovnik, 17. rujna 2022.
Zagreb, 23-24. rujna 2022.
Rijeka, 24. rujna 2022.
Đakovo, prva ili druga subota u listopadu

Susret za medicinske sestre redovnice

Međugorje, 7. - 9. listopada 2022. godine

Skupština HRK

12. - 13. listopada 2022. godine u Samostanu hercegovačkih franjevaca (Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb)

Izdavaštvo

Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 4 (2021.)
Vijesti 4 (2021.)
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi