Vijesti - Dan studija i promocija diplomanata Sustavnog studija duhovnosti i Teologije posvećenog života

 

Dan studija i promocija diplomanata Sustavnog studija duhovnosti i Teologije posvećenog života

Dan studija i promocija diplomanata Sustavnog studija duhovnosti i Teologije posvećenog života Autor: S. Sunčica Kunić
Objavljeno: 07. 12. 2019 - 20:32

Na svečanosti u prigodi Dana Sustavnog studija duhovnosti i studija Teologije posvećenog života 7. prosinca 2019. promovirano je deset diplomanata TPŽ-a te četiri diplomanta SSD-a.

Svečanost u prigodi Dana Sustavnog studija duhovnosti i studija Teologije posvećenog života, na kojoj je promovirano deset diplomanata TPŽ-a i četiri diplomanta SSD-a, održana je 7. prosinca 2019. u velikoj dvorani karmelićanskog samostana Majke Božje Remetske u Zagrebu.

Predstojnici Studija, SSD-a prof. dr. sc. o. Franjo Podgorelec i TPŽ-a prof. dr. sc. o. Jure Zečević na početku su pozdravili prisutne redovničke poglavare, profesore koji predaju na SSD-u i TPŽ-u, ovogodišnje diplomante, njihovu rodbinu, prijatelje i znance, studente i sve nazočne, predstavivši u sažetim izvješćima oba studija i njihovo djelovanje u prošloj nastavnoj godini.  

Uslijedilo je prigodno izlaganje dr. sc. Vitomira Zečevića, SDB, na temu: „Mediji u službi evangelizacije". Predavač je među ostalim ukazao na okolnost da su informativna, edukativna pa i zabavna funkcija medija općenito uzevši uočene, dok su potencijali medija u evangelizaciji još uvijek nedovoljno prepoznati i korišteni. Realne opasnosti koje sa sobom donose mediji i mogućnosti zloupotreba ipak ne smiju biti zaprekom njihovom korištenju u evangelizaciji. 

U prigodnom svečanom slovu, dr. Jure Zečević je, u ime opravdano odsutnoga Ravnatelja studija provincijala o. Srećka Rimca, OCD, prenio diplomantima njegove pozdrave, iskazanu radost i čestitke u povodu dovršenih studija. 

Potom su uručene diplome studentima SSD: četvero ih je diplomiralo na SSD-u, a desetoro na TPŽ-u. Pohvalnicu za najbolji ostvareni uspjeh na SSD-u dobio je Mirko Miloloža, s prosjekom ocjena 4,9, a na studiju TPŽ-a studentica Nada Delač, s prosjekom ocjena 5,00. Pohvalnica za najbolji završni pisani rad na SSD-u, izrađen pod mentorskim vodstvom prof. dr. Jure Zečevića, dodijeljena je Mirku Miloloži, za rad: „Povijest, nauk i duhovnost Anglikanske crkve“. Pohvalnice za najbolji završni pisani rad na TPŽ-u, izrađene također pod mentorskim vodstvom prof. dr. Jure Zečevića, dodijeljene su Florijanu Mihaljeviću za rad:  „Provođenje i cilj askeze u okviru programa Exitus i Cana 90“ i s. Anki Kristić za rad: „Blažena Djevica Marija u životu sluge Božjega dr. Josipa Stadlera“.

Mirko Miloloža u ime diplomanata SSD-a i Ivona Grubišić u ime diplomanata TPŽ-a zahvalili su Ravnatelju studija, predstojnicima, profesorima, mentorima, Hrvatskoj karmelskoj provinciji Svetoga oca Josipa, koja je ustanovila ove studije i koja ih otada neprestance organizacijski i logistički podržava te Hrvatskoj redovničkoj konferenciji kao inicijatoru i podupiratelju studija Teologije posvećenog života. Na poseban način zahvali su tajnici obaju studija, gospođi Snježani Foršek, na njenoj strpljivosti, razumijevanju i savjetima u svim studentskim pitanjima, kao i na njenoj iskrenoj radosti zbog studijskih uspjeha polaznika. Zahvalnost su izrazili i svojoj rodbini, prijateljima i znancima koji su svojim sudjelovanjem na ovom Danu studija i promociji podijelili radost s diplomantima.

Program je glazbeno animirala na gitari Tamara Perc, polaznica SSD-a. Voditeljica programa bila je Ivkica Mamić, a po završetku programa uslijedili su zajednička okrjepa i druženje u dvorani Duhovnog centra sv. Ivana Križa.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Studijski dani za početnu formaciju

1. ožujka - 18. svibnja 2023.

Susret provincijalnih poglavarica

21. - 23. travnja 2023., Marijin dvor (Lužnički odvojak 3, Zaprešić)
Voditelj: o. Jeronim Adam Marin 

Susret sestara s privremenim zavjetima

28. - 30. travnja 2023., Samostan Milosrdnih sestara sv. Križa (Kralja Tomislava 22, Đakovo)
Tema: Sequela Christi: redovnički zavjeti
Voditelj: o. Srećko Rimac OCD
Prijave do: 28. ožujka 2023.

Susret sestara koje vrše poslanje unutar samostana

26. - 28. svibnja 2023. 
Marijin dvor (Lužnički odvojak 3, Zaprešić)
Tema: Božji spasenjski dolazak i čovjekovo "danas"
Voditeljica: s. Silvana Fužinato SCJ

Susret HBK i HRK

2. lipnja 2023. u sjedištu HBK (Ksaverska cesta 12a, Zagreb)

Hodočašće vrtića Zagrebačke metropolije

 3. lipnja 2023., Marija Bistrica

Redovnički dani

Tema: Duhovnost pustinje za obnovu Bogu posvećenog života
Split
, 22-23. rujna 2023.
Dubrovnik, 23. rujna 2023.
Zagreb, 29-30. rujna 2023.
Rijeka, 30. rujna 2023.
Đakovo, 7. listopada 2023.

Seminar za medicinske sestre redovnice

6. - 8. listopada 2023., Duhovni centar Gospe Karmelske (Šetalište Dražica 2, Krk)

Izborna skupština HRK

11. - 12. listopada 2023., Samostan hercegovačkih franjevaca (Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb)

Izdavaštvo

Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2022.)
Vijesti 1 (2022.)
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi