Vijesti - Braća karmelićani posjetili sestre karmelićanke u Brezovici

 

Braća karmelićani posjetili sestre karmelićanke u Brezovici

Braća karmelićani posjetili sestre karmelićanke u Brezovici Autor: ika
Objavljeno: 15. 05. 2021 - 13:45

Braća karmelićani u formaciji posjetili su sa svojim magistrom o. Srećkom Rimcem sestre karmelićanke u Karmelu u zagrebačkoj Brezovici u subotu 15. svibnja.

U radosnom i prijateljskom susretu, braća i sestre su se međusobno upoznavali i izmijenili svoja duhovna iskustva. U posjet sestrama došli su br. Alojzije od Božanskog Srca Isusova, br. Ivan Pavao od Kraljice sv. Krunice, br. Jakov od Križa, br. Lovro od sv. Josipa, br. Ante od Gospe od Blagovijesti, br. Leopold od Euharistijskog Isusa, br. Ante od Krista Kralja, br. Juraj od Terezije od Djeteta Isusa.

Zanimali su se za detaljnu povijest dolaska prvih sestara karmelićanki u Brezovicu: od zamisli ondašnjega zagrebačkog nadbiskupa Alojzija Stepinca, preko njegovog poziva prvih sestara; Majke Regine Terezije Trbljanić i s. Marije Josipe Laufer, da osnuju Karmel u Hrvatskoj, u Brezovici, do nedaća Drugoga svjetskog rata, gradnje novog Karmela, nadbiskupova poziva braći karmelićanima u Remete, i osnutaka novih sestarskih Karmela u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Albaniji.

Bilo je razgovora i o suradnji braće i sestara na duhovnom, liturgijskom, sakramentalnom i drugim područjima, te na molitvenoj podršci u življenju zajedničke terezijanske karizme. Između ostalog, braća karmelićani su sestrama predstavili svece karmelskoga Reda koje obrađuju, a u Crkvi su manje poznati. Bilo je tu lijepih zanimljivosti s kojima su sestre obogatile svoj redovnički život. Nije uzmanjkala ni pjesma, osobito „Krist na žalu“ koju su sestre zapjevale uz pratnju violine i gitare, a braća su otpjevala pjesmu Majci Božjoj: „O mila Majko nebeska“.

Susret je nastavljen molitvom Večernje, kojom se pjesma braće i sestara vinula put nebesa na blagoslov Crkve i radost nebesnika. Sestre i braća nastavili su svoj hod stazama Karmela, svaki na svom mjestu, podržani međusobnom molitvom i duhovnom blizinom, s novom gorljivošću i poletom srca.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Redovnički dani

Tema: Duhovnost pustinje za obnovu Bogu posvećenog života
Split
, 22-23. rujna 2023.
Dubrovnik, 23. rujna 2023. 
Zagreb, Jordanovac 110; 29. rujna 2023.
Šumanovci, 7. listopada 2023. 
Rijeka, 14. listopada 2023.

Studijski dani za početnu formaciju

4. listopada - 21. prosinca 2023. 

Seminar za medicinske sestre redovnice

6. - 8. listopada 2023., Duhovni centar Gospe Karmelske (Šetalište Dražica 2, Krk)

Izborna skupština HRK

11. - 12. listopada 2023., Dominikanski samostan - Peščenica (Ivanićgradska ulica 71, Zagreb)

Izdavaštvo

„Ecclesiae Sponsae Imago“
„Ecclesiae Sponsae Imago“
Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Vijesti 2 (2022.)
Vijesti 2 (2022.)
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi