Vijesti - Božićni koncert sestara milosrdnica

 

Božićni koncert sestara milosrdnica

Božićni koncert sestara milosrdnica Autor: ika
Objavljeno: 01. 01. 2017 - 00:10

Pred prepunom crkvom Sv. Vinka u Zagrebu, na Novu godinu zbor Sestara milosrdnica održao je tradicionalni „Božićni koncert". Riječ dobrodošlice izrekla je vrhovna glavarica Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka s. Miroslava Bradica. Prisutnima je poželjela sretnu i blagoslovljenu novu godinu i sve dane u njoj.

U osvrtu na koncert podsjetila je na bogatu glazbenu tradiciju koja je duboko ukorijenjena u karizmu milosrdnica. Istaknula je kako ove godine započinje proslava 400. obljetnice vinkovske karizme.
Ovim koncertom želimo prije svega zahvaliti Sinu Božjemu, našem Spasitelju i Otkupitelju koji je u obliku djeteta sišao na ovu hladnu zemlju ispunjenu nesigurnošću, mržnjom, nasiljem da bi zagrijao ljudska srca, donio nam mir i poučio nas kako ljubiti i praštati jedni drugima. Stoga požurimo k malom Božiću s anđelima i pastirima, neka odjeknu zvona naših srdaca, neka mu pjeva slavu čitavo naše biće. Ne gubimo vrijeme na beznačajne i prolazne stvari, požurimo izvoru dobrote i ljubavi i milosrđa, ogrijmo svoje duše na vatri Božanske ljubavi. Ponesimo taj žar i toplinu u svoje domove, na svoja radna mjesta, onima koji mrznu od gladi i studeni, ponesimo ga u ovaj svijet koje čezne za ljubavlju željan da se oslobodi mržnje i svakoga zla. Budimo Bogonosci ljubavi i mira, pozvala je s. Bradica.

Na programu koncerta našla se skladbe čiji su autori Rudolf Matz, Albino Varotti, F. Laudana, Ivo Peran, Joseph Schnabel. Također izvedeni su i tradicionalni božićni napjevi iz Bačke (O pastiri čujte novi glas, Spavaj mali Božiću), Dalmacije (Kad se Isus ditić u Betlemu porodi) i okolice Karlovca (Ne štentajte pastiri). Uz francusku „Gloria" i englesku „I saw three ships", sestarski zbor je s gošćom koncerta s. Blanche iz Družbe Marijinih sestara od čudotvorne medaljice izveo i afričku božićnu pjesmu „Sing Noel" (obrada V. Johnson).

Solistica je bila s. Vlasta Tkalec, a nastupio je i Trio Lužnice s. Tea Juratović, s. dominika Sente i s. Ljiljana Grgić.

Izvedbama su ravnale s. Vlasta Tkalec i s. M. Elizabeta Peršić uz instrumentalnu pratnju orgulja (s. M. Elizabeta Peršić), flaute (Tihana Golubić i s. M. Elizabeta Peršić), te gitare (pripravnice Sestara milosrdnica Iva, Antonija i Ines).

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Susret za medicinske sestre redovnice

Međugorje, 7-9. listopada 2022. 
Tema: Posvećeni život u promjeni epohe. Vjernost i vjerodostojnost
Voditelj: fra Mario Knezović OFM
Prijave do: 2. rujna 2022.
 

Redovnički dani

Slavonski Brod, 8. listopada 2022.

Skupština HRK

12. - 13. listopada 2022. godine u Samostanu hercegovačkih franjevaca (Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb)

Škola za novakinje

Zimski semestar 2022/2023
13. listopada - 23. prosinca 2022.

Adventska duhovna obnova

11. prosinca 2022.

Susret sestara s privremenim zavjetima

Đakovo, 28-30. travnja 2023.
Tema: Sequela Christi: redovnički zavjeti
Voditelj: o. Srećko Rimac OCD

Redovnički dani

Split, 22-23. rujna 2023.
Dubrovnik, 23. rujna 2023.
Zagreb, 29-30. rujna 2023.
Rijeka, 30. rujna 2023.
Đakovo, 7. listopada 2023.

Izdavaštvo

Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 4 (2021.)
Vijesti 4 (2021.)
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi