Vijesti - Blagoslov novih prostora Radija Marije

 

Blagoslov novih prostora Radija Marije

Blagoslov novih prostora Radija Marije Autor: ika
Objavljeno: 25. 03. 2021 - 17:43

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić na svetkovinu Navještenja Gospodinova – Blagovijesti, 25. ožujka, predvodio je svečani blagoslov novih prostora Radija Marije na adresi Kamenitog stola 11.

Blagoslovu su nazočili predsjednica radija Nevenka Mišić, dopredsjednik Božo Barun, glavni urednik o. Stjepan Fridl te ostali djelatnici i suradnici radija.

Kardinal Bozanić na početku je obišao nove prostore Radija Marije te zajedno s okupljenima izmolio Anđeo Gospodnji. Uslijedila je uvodna riječ urednika Fridla, čitanje Riječi Božje te poruka i čestitka kardinala te sam blagoslov novih prostora radija i svih njegovih djelatnika.

U uvodnoj riječi o. Stjepan istaknuo je kako je svetkovina Navještenja na poseban način blagdan svjetske obitelji Radija Marije. “Mi vjerujemo da je projekt Radio Marije Gospino djelo, zato i naš radio nosi lijepo ime nebeske Majke Marije. On je dar neba za Crkvu, a ima za cilj da cjelokupnim svojim programom naviješta obraćenje, a to je temelj Kristove blage vijest”, pojasnio je urednik Fridl. Navedenu izjavu potkrijepio je činjenicom kako Radio Marija danas djeluje na pet kontinenata u osamdeset i šest zemalja. Izrazio je i zahvalnost svima koji podupiru Radio, posebno zahvalivši obitelji Radić, tj. pokojnom Juri i njegovoj supruzi Jadranki, koji su nove prostore donirali Radiju Mariji. Na kraju je zamolio Gospodina da Radio Marija “živi, dalje napreduje, raste i cvjeta svojim poslanjem.”

Kardinal Bozanić osvrnuo se na blagdan Blagovijesti i anđelova ohrabrenja Mariji riječima Ne boj se! te je pojasnio kako ne bojati se Boga znači prihvatiti Njegove zapovijedi i ići Njegovim putem jer On donosi Blagu vijest. “Želim da ovaj naš radio, Radio Marija, koji nosi tako lijepo ime, bude upravo prenositelj Blage vijesti, Radosne vijesti koja dolazi s neba i za čovjeka. Čovjek je potreban te Vijesti i onda kada toga nije svjestan. To je ono što želimo da nastavi činiti Radio Marija”, poručio je kardinal.

Predsjednica radija Nevenka Mišić pojasnila je prednosti novog prostora: “Mogu sa sigurnošću reći da su nam sada puno veće mogućnosti u Marijinu domu, tj. u novim prostorijama koje smo dobili zahvaljujući dobrim ljudima. Sada imamo dva velika studija, režiju gdje ljudi mogu snimati emisije, imamo prostore za druženje volontera, veliku dvoranu u koju će, kada prođe ovo vrijeme, i volonteri početi dolaziti. Mi ćemo voditi brigu i educirati ljude jer Radio Marija uključuje velik broj volontera u svoje aktivnosti”, izjavila je predsjednica Radija Marije.

Dopredsjednik Barun govoreći o svetkovini Navještenja osvrnuo se na riječ blagovijest, rastavivši je na dva dijela: blaga vijest. “To je od izuzetne važnosti za nas kada nemamo previše blagih vijesti. Naprotiv, imamo puno tužnih, žalosnih, dramatičnih vijesti koje danas preplavljuju ljude. Stoga je upravo uloga Radija Marije da u ovom svijetu, koji je pritisnut lažnim vijestima, navijesti jednu drugu sliku budućeg svijeta u kojemu više neće biti ni laži, ni podvala, ni ubijanja, što kaže Riječ Božja, ni smrti, ni suza, ni jauka, ni boli”, naglasio je.

Supruga pokojnog Jure Radića – Jadranka, koja je darovala kuću Radio Mariji, za Hrvatsku katoličku mrežu izjavila je: „Jedina stvar koju mogu reći da kuća nije od suviška, ona je suštinska za moj život i za spas duše moga muža. To je sve što treba reći“.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Redovnički dani

Tema: Duhovnost pustinje za obnovu Bogu posvećenog života
Split
, 22-23. rujna 2023.
Dubrovnik, 23. rujna 2023. 
Zagreb, Jordanovac 110; 29. rujna 2023.
Šumanovci, 7. listopada 2023. 
Rijeka, 14. listopada 2023.

Studijski dani za početnu formaciju

4. listopada - 21. prosinca 2023. 

Seminar za medicinske sestre redovnice

6. - 8. listopada 2023., Duhovni centar Gospe Karmelske (Šetalište Dražica 2, Krk)

Izborna skupština HRK

11. - 12. listopada 2023., Dominikanski samostan - Peščenica (Ivanićgradska ulica 71, Zagreb)

Izdavaštvo

„Ecclesiae Sponsae Imago“
„Ecclesiae Sponsae Imago“
Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Vijesti 2 (2022.)
Vijesti 2 (2022.)
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi