Vijesti - Blagdan bl. Marije Propetoga proslavljen u Šestinama

 

Blagdan bl. Marije Propetoga proslavljen u Šestinama

Blagdan bl. Marije Propetoga proslavljen u Šestinama Autor: ika
Objavljeno: 09. 07. 2021 - 11:39

Župa sv. Mirka u zagrebačkim Šestinama i duhovne kćeri bl. Marije Propetoga, koje u njoj djeluju više od 80 godina, u petak 9. srpnja svečano su proslavile blagdan svoje utemeljiteljice.

Slavlje je započelo u samostanskoj kapelici molitvom i pobožnošću pred blaženičinim relikvijama koji je u procesiji do župne crkve nosio župnik Robert Šreter, koji je predslavio misu u zajedništvu s don Milom Miljkom i svećenikom Križevačke eparhije Danijelom Hranilovićem.

Na početku slavlja, misnik je pozvao okupljene da se molitvom uteknu zagovoru bl. Marije da poput nje nasljeduju Krista i hode putom svetosti, da ih Bog učini dostojnima stati pred njegovo lice.

Propovijedao je o svecima koji se u svome vjerničkom životu nisu zadovoljavali onim najmanjim izvršavanjem evanđeoskih savjeta. Oni su uvijek težili prema onom višem i savršenijem, jer su bili svjesni Božje veličine i njegove ljubavi. Uvijek su željeli približavati mu se sve više i više i puštati ga u svoj život. Takva je bila i Marija Propetoga. Doživjela je Boga koji ju je od najranijega djetinjstva privlačio svojom ljubavlju i dala mu je najviše što je mogla, sav svoj životi to u neizmjernu povjerenju u njegovo vodstvo, rekao je.

Ako je u nama iskrena i čvrsta želja da budemo posve Božji, sigurno ćemo i uspjeti na tom putu predanja Božjoj milosti. Božji je zakon dan svakom čovjeku i to je pravilo po kojemu bi ljudi trebali živjeti. Bog je taj zakon usadio svakom čovjeku kad ga je stvorio na svoju sliku. Božja smo djeca i njegova vjerodostojna slika. Put prema svetosti nije postajanje savršenim, nego put prema Savršenome! Svi smo pozvani na taj put. Marija Propetoga nam pokazuje da je to moguće i ostvarivo, samo treba imati iskrenu želju i slijediti Isusa Krista. Na to je podsjećala i svoje duhovne kćeri, da uvijek budu istinske kćeri Milosrđa. A mi danas možemo im reći da uvijek budu kćeri svoje majke utemeljiteljice koja je pokazala put u nebesku radost, posvemašnje predanje Kristu. Vjerujem da bl. Marija Propetoga, stojeći pred Bogom, Milosrđem, moli za svoje duhovne kćeri, za svoj narod i cijeli svijet, da se okrenemo Bogu i životu s njim, poručio je župnik Šreter.

Blaženičine moći izložene su na čašćenje, a kućna predstojnica samostana Družbe Kćeri Milosrđa u Šestinama s. M. Jelena Krilić zahvalila je dobrome Bogu i svima koji su doprinijeli u trodnevnoj duhovnoj pripravi i proslavi blagdana bl. Marije Propetoga te je pozvala na prigodno zajedništvo nakon mise.

Liturgijsko pjevanje predvodio je župni zbor, uz orguljsku pratnju maestra Bože Ljubenka.

 
 
Poveznice:
Prethodni članak:
Doživotni zavjeti
Slijedeći članak:
Blagdan bl. Marije Propetog...
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Susret za medicinske sestre redovnice

Međugorje, 7-9. listopada 2022. 
Tema: Posvećeni život u promjeni epohe. Vjernost i vjerodostojnost
Voditelj: fra Mario Knezović OFM
Prijave do: 2. rujna 2022.
 

Redovnički dani

Slavonski Brod, 8. listopada 2022.

Skupština HRK

12. - 13. listopada 2022. godine u Samostanu hercegovačkih franjevaca (Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb)

Škola za novakinje

Zimski semestar 2022/2023
13. listopada - 23. prosinca 2022.

Adventska duhovna obnova

11. prosinca 2022.

Susret sestara s privremenim zavjetima

Đakovo, 28-30. travnja 2023.
Tema: Sequela Christi: redovnički zavjeti
Voditelj: o. Srećko Rimac OCD

Redovnički dani

Split, 22-23. rujna 2023.
Dubrovnik, 23. rujna 2023.
Zagreb, 29-30. rujna 2023.
Rijeka, 30. rujna 2023.
Đakovo, 7. listopada 2023.

Izdavaštvo

Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 4 (2021.)
Vijesti 4 (2021.)
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi