Vijesti - 13. rođendan Prihvatilišta za beskućnike “Ruže sv. Franje”

 

13. rođendan Prihvatilišta za beskućnike “Ruže sv. Franje”

13. rođendan Prihvatilišta za beskućnike “Ruže sv. Franje” Autor: ika
Objavljeno: 26. 03. 2020 - 21:59

Prihvatilište za beskućnike “Ruže sv. Franje” u subotu 28. ožujka napunit će 13 godina kontinuirane skrbi za beskućnike. Tim povodom, a u okolnostima kada ne mogu proslaviti u društvu prijatelja, volontera i korisnika svoj rođendan, članovi Franjevačkog svjetovnog reda – Mjesnog bratstva Trsat uputili su pismenu čestitku znakovitog naslova: “Naš rođendan u samoizolaciji”. Čestitku prenosimo u cijelosti.

#ostanidoma – Lako je to reći onome koji dom ima. Međutim, mnogi nemaju tu sreću da mogu zatvoriti vrata svog stana, sjesti na kauč u dnevnom boravku, s obitelji skratiti vrijeme i čekati da se korona počne povlačiti.

Naši korisnici, njih 14, trenutačno imaju “sreću” svojim domom nazivati naše Prihvatilište za beskućnike “Ruže sv. Franje” koje je osnovalo i vodi Franjevački svjetovni red Mjesno bratstvo Trsat. Nije im lako. 14 različitih duša na jednom mjestu, 14 različitih priča i sudbina, sada u karanteni zajedno jer smo ih zamolili da savjesno pristupe novonastaloj situaciji. Sami pripremaju obroke jer smo i volontere zamolili da kroz ovo vrijeme ne dolaze.

Ova korizma je i njima teža jer su sve aktivnosti, posjete, druženja, slavlja otkazana, osobito danas. Danas slavimo 13. rođendan. Da smo praznovjerni, rekli bismo da je taj broj 13 nesretan. Svetu misu zahvalnicu trebali smo proslaviti u Svetištu Majke Božje na Trsatu, puhati u svijeće na rođendanskoj torti, veseliti se, zahvaliti volonterima…

Sve ćemo to mi nadoknaditi ubrzo.

Zato sada želimo zahvaliti svima koji su na bilo koji način pomogli našem radu: volontiranjem, donacijom, posjetama, molitvom….

Hvala našoj Riječkoj nadbiskupiji na trinaestogodišnjoj potpori prostorom i plaćanjem režija. Hvala svim dosadašnjim djelatnicima, volonterima, bivšim korisnicima koji svjedoče korisnost našeg projekta.

Žao nam je samo što su ovi naši projekti još uvijek nedovoljno poduprijeti sredstvima kako lokalno tako i državno. Grad nam duguje sredstva od prošle godine, za novi natječaj za 2020. godinu još uvijek nisu objavljeni rezultati kao i Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Njihovo financiranje prestalo je 31. listopada 2019. i ne znamo kada će i s koliko novca to učiniti.

Već 6 mjeseci sami se financiramo raznim akcijama našeg bratstva, prodajom radova iz kreativnih radionica, plodova Eko- vrta, kolača koje sami pečemo, adventskih i uskrsnih vjenčića… Financijska situacija nam je loša, ali imamo pouzdanje u Božju providnost i ljudsku dobrotu pa nećemo samo sjediti i žaliti se, već odlučno krećemo, po primjeru sv. Franje, kucati i tražiti pomoć.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Susret HBK i HRK

2. lipnja 2023. u sjedištu HBK (Ksaverska cesta 12a, Zagreb)

Hodočašće vrtića Zagrebačke metropolije

 3. lipnja 2023., Marija Bistrica

Redovnički dani

Tema: Duhovnost pustinje za obnovu Bogu posvećenog života
Split
, 22-23. rujna 2023.
Dubrovnik, 23. rujna 2023.
Zagreb, 29-30. rujna 2023.
Rijeka, 30. rujna 2023.
Đakovo, 7. listopada 2023.

Seminar za medicinske sestre redovnice

6. - 8. listopada 2023., Duhovni centar Gospe Karmelske (Šetalište Dražica 2, Krk)

Izborna skupština HRK

11. - 12. listopada 2023., Samostan hercegovačkih franjevaca (Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb)

Izdavaštvo

Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2022.)
Vijesti 1 (2022.)
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi