Vijesti 2 (2021)

Vijesti 2 (2021) Objavljeno: 27. 10. 2021 - 17:20

Informativno glasilo HRK i KVRPPBiH

Autor: Hrvatska redovnička konferencija
Nakladnička cjelina: Časopis "Vijesti"

Drage sestre i braćo u redovništvu, dragi čitatelji!

Novi broj glasila Vijesti donosi pregled događanja iz drugoga tromjesečja 2021. godine. I kroz to razdoblje borili smo se s pandemijom izazvanom novim koronavirusom, a ta borba, nažalost, još uvijek traje.

Ovaj broj glasila usredotočen je na Dan molitve za svećenička i redovnička zvanja – Nedjelju Dobrog Pastira. Na prvim stranicama možete pročitati Poruku pape Franje u povodu 58. Svjetskoga dana molitve za zvanja. Istim povodom svoju su poruku uputili mons. Marin Barišić i nadbiskup, kardinal Vinko Puljić. Prigodne molitvene priručnike priredili su Povjerenstvo za promicanje duhovnih zvanja pri Hrvatskoj redovničkoj konferenciji i Povjerenstvo za pastoral zvanja pri KVRPP BiH. Oba priručnika objavljena su u elektroničkom obliku na mrežnim stranicama dviju konferencija. Ovogodišnja duhovna priprava u Tjednu molitve za zvanja te proslava Nedjelje Dobrog Pastira, zbog brojnih epidemioloških ograničenja, obilježena je ponajviše u samostanskim zajednicama. Zajednička okupljanja upriličena su u Bosni i Hercegovini (Sarajevo).

Povjerenstva HRK organizirala su Vijećanje redovničkih odgojiteljica i odgojitelja, Pohod Domu za psihički oboljele odrasle osobe Lobor-grad, Izlet polaznica Novicijatske škole, Duhovnu obnovu sestara s privremenim zavjetima te Hodočašće biskupa Hrvatske biskupske konferencije i članova Hrvatske redovničke konferencije u Nacionalno svetište sv. Josipa u Karlovcu. Uz vijest o tom hodočašću u Vijestima možete pročitati također pozdravni govor mons. Zdenka Križića, predsjednika Vijeća HBK za ustanove posvećenog života i družbe apostolskog života, propovijed mons. Želimira Puljića, predsjednika Hrvatske biskupske konferencije, te zahvalni govor predsjednika Hrvatske redovničke konferencije fr. Slavka Sliškovića, OP. Povjerenstva pri KVRPP BiH organizirala su molitveno bdjenje i euharistijsko klanjanje u crkvi sv. Vinka u Sarajevu u prigodi molitve za nova duhovna zvanja te mrežni seminar (webinar) za odgojitelje u predškolskim ustanovama. Na zadnjim stranicama glasila Vijesti nalazi se redovita rubrika Kronika redovništava u Hrvatskoj te Bosni i Hercegovini. Unatoč sadašnjim nevoljama i neizvjesnosti u svijetu, živimo i djelujmo u pouzdanoj i vjernoj nadi, poput sv. Josipa.

Uredništvo

 
 

Preuzmite dokument:

  Vijesti-2-2021.pdf   (5 MB)
 
Poveznice:
Prethodni članak:
Dar vjernosti
Slijedeći članak:
Vijesti 3 (2021)
Povratak na sve članke
 

Najave događanja

 
Redovnički dani

Split, 16 -17. rujna 2022.
Dubrovnik, 17. rujna 2022.
Zagreb, 23-24. rujna 2022.
Rijeka, 24. rujna 2022.
Slavonski Brod, 8. listopada 2022.

Susret za medicinske sestre redovnice

Međugorje, 7. - 9. listopada 2022. godine
Tema: Posvećeni život u promjeni epohe. Vjernost i vjerodostojnost
Voditelj: fra Mario Knezović
Prijave do: 2. rujna 2022.
 

Skupština HRK

12. - 13. listopada 2022. godine u Samostanu hercegovačkih franjevaca (Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb)

Izdavaštvo

Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 4 (2021.)
Vijesti 4 (2021.)
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi