Vijesti - Zlatni jubileji školskih sestara franjevki Krista Kralja Bosansko-hrvatske provincije

 

Zlatni jubileji školskih sestara franjevki Krista Kralja Bosansko-hrvatske provincije

Zlatni jubileji školskih sestara franjevki Krista Kralja Bosansko-hrvatske provincije Autor: ika
Objavljeno: 27. 08. 2017 - 00:24

Zlatne jubileje - 50 godina zavjeta proslavilo je u nedjelju 27. kolovoza u župi Gospe od Anđela u Turiću u Bosanskoj Posavini jedanaest redovnica školskih sestara franjevki Krista Kralja Bosansko-hrvatske provincije. Euharistijsko slavlje predvodio je domaći župnik fra Pero Baotić u suslavlju s domaćim sinovima; fra Nikolom Bošnjakom i vlč. Ilijom Krištićem, čije su tri tete redovnice te družbe.

Slavlje su pjesmom animirale redovnice predvođene s. Jelom Dubravac. Upravo danas kada naših jedanaest sestara zahvaljuju Bogu na svom redovničkom životu i ustrajnosti, pozvani smo svi stalno se pitati tko je nama Isus. Je li on baš Učitelj, Spasitelj, Bog? Ako jest, zašto tako često ne slušamo što nas on uči, zašto tako često ne idemo njegovim putem, a želimo se spasiti, zašto tako često ne poštujemo i dovoljno ne sudjelujemo u svetinjama koje nam je on ostavio? Ovo sveto evanđelje neka nam bude poticaj na naš vlastiti ispit savjesti i buduće koračanje za Isusom u Njegovoj slavi", istaknuo je u propovijedi župnik Baotić. 

Zahvaljujemo za ljubav i vjeru iz koje ste živjele tragajući za onim bitnim. Zahvaljujemo što ste svoj „Da" izrekle ne samo 23. kolovoza 1968., nego iz dana u dan malim koracima potvrđivale i živjele svoje predanje, često puta oporoj svakodnevnici života", rekla je slavljenicama s. Lidija Jurušić, zamjenica provincijalke. Ona je u samostanu sestara u toj župi, u kojoj je prije rata živjelo gotovo 1800 Hrvata katolika, a sada ih je tek dvjestotinjak, predvodila i duhovnu obnovu uoči slavlja. Posebnu pozornost privuklo je pet redovnica iz obitelji Tikvić, koja je imala desetero djece. Rođene su u župi Ulice, a među je bila slavljenica Karmela Tikvić.

Uz obiteljski ručak koje su pripremile, redovnice su slavljenicama u znak sjećanja darovale lutke odjevene u redovničke habite.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Škola za novakinje (zimski semestar 2019./20.)

Semestar započinje 9. listopada, a završava 19. prosinca 2019.

Novi ciklus nastave studija Teologije posvećenog života u Zagrebu

U petak, 18. listopada u 16.30 sati započinje novi, četvrti, ciklus predavanja studija Teologije posvećenog života na adresi: Duhovni centar sv. Ivana od Križa, Česmičkoga 1, 10000 Zagreb.

Dani crkvene glazbe 2019. - Instrumentalna glazba u liturgiji

18. i 19. listopada 2019. na Katoličkome bogoslovnom fakultetu u Zagrebu

Izdavaštvo

Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Ekonomija u službi karizme i poslanja
Ekonomija u službi karizme i poslanja

Linkovi