Vijesti - Zlatni jubileji školskih sestara franjevki Krista Kralja Bosansko-hrvatske provincije

 

Zlatni jubileji školskih sestara franjevki Krista Kralja Bosansko-hrvatske provincije

Zlatni jubileji školskih sestara franjevki Krista Kralja Bosansko-hrvatske provincije Autor: ika
Objavljeno: 27. 08. 2017 - 00:24

Zlatne jubileje - 50 godina zavjeta proslavilo je u nedjelju 27. kolovoza u župi Gospe od Anđela u Turiću u Bosanskoj Posavini jedanaest redovnica školskih sestara franjevki Krista Kralja Bosansko-hrvatske provincije. Euharistijsko slavlje predvodio je domaći župnik fra Pero Baotić u suslavlju s domaćim sinovima; fra Nikolom Bošnjakom i vlč. Ilijom Krištićem, čije su tri tete redovnice te družbe.

Slavlje su pjesmom animirale redovnice predvođene s. Jelom Dubravac. Upravo danas kada naših jedanaest sestara zahvaljuju Bogu na svom redovničkom životu i ustrajnosti, pozvani smo svi stalno se pitati tko je nama Isus. Je li on baš Učitelj, Spasitelj, Bog? Ako jest, zašto tako često ne slušamo što nas on uči, zašto tako često ne idemo njegovim putem, a želimo se spasiti, zašto tako često ne poštujemo i dovoljno ne sudjelujemo u svetinjama koje nam je on ostavio? Ovo sveto evanđelje neka nam bude poticaj na naš vlastiti ispit savjesti i buduće koračanje za Isusom u Njegovoj slavi", istaknuo je u propovijedi župnik Baotić. 

Zahvaljujemo za ljubav i vjeru iz koje ste živjele tragajući za onim bitnim. Zahvaljujemo što ste svoj „Da" izrekle ne samo 23. kolovoza 1968., nego iz dana u dan malim koracima potvrđivale i živjele svoje predanje, često puta oporoj svakodnevnici života", rekla je slavljenicama s. Lidija Jurušić, zamjenica provincijalke. Ona je u samostanu sestara u toj župi, u kojoj je prije rata živjelo gotovo 1800 Hrvata katolika, a sada ih je tek dvjestotinjak, predvodila i duhovnu obnovu uoči slavlja. Posebnu pozornost privuklo je pet redovnica iz obitelji Tikvić, koja je imala desetero djece. Rođene su u župi Ulice, a među je bila slavljenica Karmela Tikvić.

Uz obiteljski ručak koje su pripremile, redovnice su slavljenicama u znak sjećanja darovale lutke odjevene u redovničke habite.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola za novakinje

Zimski semestar (Zagreb, 5. listopada - 15. prosinca 2021.)

Adventska duhovna obnova

12. prosinca 2021. (Franjevački samostan - Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb); s. Mirjam Peričić, OP "Praštanje za pojedinca - pomirenje za zajednicu"

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 2 (2021)
Vijesti 2 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi