Vijesti - Zlatni jubilej zavjeta Družbe sestara Naše Gospe

 

Zlatni jubilej zavjeta Družbe sestara Naše Gospe

Zlatni jubilej zavjeta Družbe sestara Naše Gospe Autor: dsng.hr
Objavljeno: 29. 06. 2019 - 22:05

Uvijek nam ostaje molitva i otvorenost Božjem svjetlu koje preko nas želi doći u svijet

Duhovne vježbe Družbe sestara Naše Gospe održane su od 23. do 29. lipnja u samostanu Družbe u Remetama. Voditelj duhovnih vježbi bio je policijski kapelan Osječko-baranjske županije vlč. Željko Rakošec, a sudjelovale su i zlatonjubilarke s. Julijana Parić, s. Blandina Vešligaj i s. Zvonimira Ilić.

Na duhovnim vježbama sudjelovalo je 15 sestara kojima su se zadnjega dana pridružile i druge sestre da bi sa zlatnojubilarkama zahvalile dragom Bogu milost poziva i 50 godina ustrajnosti u redovničkom životu po zavjetima.

Misno slavlje na blagdan sv. Petra i Pavla u samostanskoj kapelici predvodio je fra Danijel Patafta, a koncelebrirali su vlč. Denis Barić, vlč. Željo Rakošec i vlč. Josip Firšt, župnik iz Taborskog.

Fra Danijel je u homiliji povezao povijesni razvoj svjedočkog življenja vjere koji se najprije očitovao u mučenicima, a kasnije u povijesti u osobama posvećenog života. Potaknuo je slavljenice da svoju uronjenost u život Crkve žive u rastu prema svetosti na koju smo svi pozvani: „I kad se promijene naše mogućnosti, kad dođu godine i imamo manje snage za razne vrste služenja, uvijek nam ostaje molitva i otvorenost Božjem svjetlu koje preko nas želi doći u svijet.”

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Škola za novakinje (zimski semestar 2019./20.)

Semestar započinje 9. listopada, a završava 19. prosinca 2019.

Izdavaštvo

Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Ekonomija u službi karizme i poslanja
Ekonomija u službi karizme i poslanja

Linkovi