Vijesti - Zlatni jubilej s. Dobrile od Bezgrješnog Srca Marijina (Ana Marić)

 

Zlatni jubilej s. Dobrile od Bezgrješnog Srca Marijina (Ana Marić)

Zlatni jubilej s. Dobrile od Bezgrješnog Srca Marijina (Ana Marić) Autor: ika
Objavljeno: 01. 06. 2019 - 08:33

Obnovom zavjeta pod euharistijskim slavljem 1. lipnja 2019. u Karmelu sv. Josipa u Breznici Đakovačkoj s. Dobrila od Bezgrješnog Srca Marijina (Ana Marić) proslavila je zlatni jubilej. 

Misno slavlje predvodio je nećak s. Dobrile, neokatekumenski svećenik Maksimilijan Ferlin iz Pazina, dok su misna čitanja i pjevanje psalma animirali slavljeničini pranećaci.

Vlč. Maksimilijan u homiliji se posebno osvrnuo na riječ ‘obnova’. Obnovi zavjeta s. Dobrile, obnovi koju Bog čini s ljudima svojim izabranjem, uvijek prethodi Božja inicijativa. Zato je Bog tijekom povijesti ljudima slao svoje glasnike, proroke, suce, kraljeve. „Čovjek sa svoje strane treba surađivati. Isus je rekao ‘Ostanite u meni’. Mi u slobodi možemo živjeti i bez Boga, kao da Boga nema. Tako što mi sami upravljamo svim silnicama svoga života, brinući za buduće, ne puštajući prošlo. Potrebno je obnoviti svoju ljubav prema Isusu Kristu, Zaručniku naših duša. On je platio našu obnovu uzimajući naš cijeli život na sebe, isto tako i našu grešnost. Isus nas obnavlja postajući jednim od nas, dajući nam svoga Duha“, istaknuo je vlč. Maksimilijan.

Naglasio je i zahvalnost i sreću cijele obitelji, prisutnih brata i sestre s. Dobrile sa njihovim obiteljima, zbog ovoga jubileja te rekao kako je redovnički život u Crkvi podcrtavanje jednog aspekta kršćanskog života. „Karmel podcrtava ono što je bitno u životu. Ima nešto bitnije od familije, posla, radosti ovoga svijeta, a to je ljubiti Krista i živjeti pred njim. Tražiti Boga, zajedništvo s njim, tražiti volju Božju, čuvati zapovijed ljubavi – sve to Karmel podcrtava.“

Po završetku homilije s. Dobrila je pred svojom zajednicom i najužim krugom svoje obitelji obnovila svete zavjete čistoće, poslušnosti i siromaštva Svemogućem Bogu. 

S. Dobrila od Bezgrješnog Srca Marijina (Ana Marić) pridružila se klauzurnoj zajednici sestara karmelićanki u Karmelu sv. Male Terezije u Juršićima , koja je 15. rujna 1964. zaživjela u Istri. Nakon postulature, 28. travnja 1968. primivši redovničko odijelo i ime – sestra Dobrila od Bezgrješnog Srca Marijina, (po zaslužnom istarskom biskupu Jurju Dobrili) započela je godinu novicijata. Svečane vječne zavjete položila je 4. lipnja 1972.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Predbilježbe za četvrti nastavni ciklus studija „Teologije posvećenog života“

Od 1. listopada 2019. započinje četvrti dvogodišnji ciklus nastave TPŽ-a u Zagrebu. U tijeku su predbilježbe.

XXXV. Redovnički dani 2019.

Tema Dana: „Radujte se i kličite“

Seminar za medicinske sestre redovnice
  • Od 11. do 13. listopada 2019. u Kući Betanija na Velom Lošinju

Izdavaštvo

Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Ekonomija u službi karizme i poslanja
Ekonomija u službi karizme i poslanja

Linkovi