Vijesti - Završio 39. provincijski kapitul Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda

 

Završio 39. provincijski kapitul Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda

Završio 39. provincijski kapitul Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda Objavljeno: 25. 04. 2014 - 22:21

Euharistijskim slavljem koje je predvodio fra Ivan Sesar, generalni vizitator i predsjednik Kapitula, završilo je 25. travnja slavlje 39. provincijskoga kapitula Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda u Kući susreta Tabor u Samoboru.

"Imamo potrebu na ovoj misi zahvaliti Bogu od kojega dolazi svako dobro za sve dobro koje se dogodilo na ovome kapitulu, za ovaj susret i ovo bratsko razmišljanje, za sve što smo zaključili na ovome kapitulu", rekao je fra Ivan Sesar. "Kad je došao, prva riječ koju je Uskrsli Gospodin rekao svojim učenicima bila je 'Mir vama!' Čvrsto vjerujem da tu istu riječ i nama danas ovdje upućuje. Bez Božjega mira, bez onoga istinskoga mira koji izlazi iz srca, nemoguće je govoriti o bratskome životu, nemoguće je govoriti o međusobnom poštovanju i uvažavanju i uspješnom djelovanju. Molimo ga da nam podari taj mir", rekao je generalni vizitator i predsjednik Kapitula.

Franjevci kapitularci promišljali su na Kapitulu o vjernosti Evanđelju i Pravilu i tražili nove putove duhovnoga života, molitve, bratskoga života i evangelizacije. Na Kapitulu su izabrani novi provincijalni ministar fra Ilija Vrdoljak, novi vikar Provincije fra Ivan Matić i definitori fra Petar Cvekan, fra Slavko Milić, fra Dragutin Bedeničić, fra Ratko Radišić, fra Milan Krišto i fra Josip Koren.

Novoizabrani provincijalni ministar fra Ilija Vrdoljak zahvalio je generalnom vizitatoru i predsjedniku Kapitula fra Ivanu Sesaru na svemu što je učinio za dobro Provincije i uspjeh Kapitula. Svu braću zamolio je da žive s novom vjerom, nadom i ljubavlju.

"Na ovome Kapitulu učinili smo važan posao. Ali taj posao nema svoju snagu ako ne zaživi u svakome pojedincu, u svakome od vas, u vašoj savjesti", rekao je braći kapitularcima fra Ilija Vrdoljak, novoizabrani provincijalni ministar i pozvao braću da otkrivaju dobro u svakome subratu. (ika)

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Novicijatska škola

Predavanja zimskog semestra:
7. listopada - 17. prosinca 2020.

Vijeće HBK za UPŽ i DAŽ

Susret Vijeća HBK za UPŽ i DAŽ s (nad)biskupijskim povjerenicima za UPŽ i DAŽ: 28. listopada 2020. u 10.00 sati (Ksaverska cesta 12a). OTKAZANO

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi