Vijesti - Završen 24. festival duhovne glazbe Krapinafest

 

Završen 24. festival duhovne glazbe Krapinafest

Završen 24. festival duhovne glazbe Krapinafest Autor: ika
Objavljeno: 17. 10. 2021 - 00:35

U crkvi Sv. Katarine kod Franjevačkog samostana u Krapini održana je u nedjelju 17. listopada treća i završna večer 24. festivala duhovne glazbe Krapinafest.

Uoči koncerta svečanu misu uz pjevanje i sviranje Zbora Bolji svijet predvodio je o. Josip Ivkić, zamjenik magistra bogoslova Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda.

U glazbenom dijelu programa nastupili su Franjevački bogoslovi s Kaptola u Zagrebu koji su na oduševljenje posjetitelja izvodili stare sakralne napjeve, franjevac iz Osijeka fra Miroslav Petrac otpjevao je svoje poznate autorske skladbe, a nastupili su i vrsni domaći izvođači, Alojz Vešligaj na orguljama i Snježana Elčić, sopran.

Trećom festivalskom večeri završen je ovogodišnji festival Krapinafest koji je održan pod geslom sa svoda Crkve MB Jeruzalemske na Trškom Vrhu kraj Krapine – „Početak boljega svijeta“ kao spomen na 50. obljetnicu značajnoga marijanskog i mariološkog kongresa održanog u Mariji Bistrici i u znaku 380. obljetnice dolaska franjevaca u Krapinu.

Organizatori festivala su Zajednica Bolji svijet i Franjevački samostan u Krapini, a pokrovitelj Hrvatska franjevačka provincija svetih Ćirila i Metoda.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola za novakinje

Zimski semestar (Zagreb, 5. listopada - 15. prosinca 2021.)

Adventska duhovna obnova

12. prosinca 2021. (Franjevački samostan - Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb); s. Mirjam Peričić, OP "Praštanje za pojedinca - pomirenje za zajednicu"

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 2 (2021)
Vijesti 2 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi