Vijesti - Zavjeti klarise s. M. Kristine Ivanović od Predragocjene Krvi Kristove

 

Zavjeti klarise s. M. Kristine Ivanović od Predragocjene Krvi Kristove

Zavjeti klarise s. M. Kristine Ivanović od Predragocjene Krvi Kristove Autor: kvrppbih
Objavljeno: 24. 07. 2015 - 20:04

Provincijal fra Lovro Gavranje u homiliji je naglasio kako "u slavlju svečanih zavjeta ne slavimo osobu koja se zavjetuje, nego

Svečano euharistijsko slavlje i obred svečanih doživotnih zavjeta klarise s. M. Kristine od Predragocjene Krvi Kristove (Kristine Ivanović) na spomendan ranokršćanske djevice i mučenice sv. Kristine iz Bolsena, u petak 24. srpnja, predvodio je provincijal i predsjednik Konferencije VRPP BiH fra Lovro Gavran u crkvi samostana sv. Klare u Brestovskom.

Suslavitelji misnog slavlja bili su župnik župe Rođenja BDM iz Brestovskog fra Damir Pavić te duhovnik zajednice fra Gabrijel Tomić.

U prigodnoj homiliji provincijal fra Lovro je naglasio da "u slavlju svečanih zavjeta ne slavimo osobu koja se zavjetuje, nego Boga kojemu se zavjetuje, a uz Boga svakako i Blaženu Djevicu Mariju, sv. Franju i sv. Klaru Asišku, jer je za njih veliko zadovoljstvo i radost kad se jedna njihova kćerka potpuno i doživotno posvećuje Gospodinu. Uz to slavimo i tri Kristine. Dvije su ranokršćanske mučenice a treća je Kristina Mirabilis iz Belgije, suvremenica sv. Franje. Poznata je kao velika zagovornica duša u čistilištu. " Na kraju je Provincijal s. Kristini od Predragocjene Krvi Kristove zaželio da svoj savez Bogom svaki dan učvršćuje, produbljuje i usavršuje nasljedujući evanđeoski put Isusa Krista.

Pošto je s. Kristina izrazila želju da svečanost bude skromna, proslava je bila u krugu redovničke zajednice s nazočnim franjevcima te s. Gracijom Žabić, ŠSF Bosnako hrvatske provincije koja je na službi u brestovskoj župi.

Redovnice klarise djeluju u Brestovskom od 1989. godine. U tom jedinom samostanu klarisa u Bosni i Hercegovini, danas živi 7 redovnica i 1 postulantica na čelu s prioricom zajednice s. Hijacintom Batinić. Između ostaloga, bave se i pečenjem hostija. 

 
 
Poveznice:
Slijedeći članak:
Predstavljena knjiga...
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
XXXVII. REDOVNIČKI DANI

Dar vjernosti - radost ustrajnosti
Split, 17-18. rujna 
Dubrovnik, 18. rujna
Zagreb, 24-25. rujna
Rijeka, 25. rujna
Đakovo (Osijek), 2. listopada

Seminar za medicinske sestre redovnice

Ludbreg 8-10. listopada; voditelj: mons. Bože Radoš; tema: Gospodine, daj da ozdravim

53. Skupština HRK

13. - 14. listopada u Franjevačkom samostanu (Avenija Gojka Šuška 2)

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2021)
Vijesti 1 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi