Vijesti - Započele franjevačke pučke misije

 

Započele franjevačke pučke misije

Započele franjevačke pučke misije Autor: ika
Objavljeno: 22. 11. 2015 - 08:53

Svečanim večernjim misnim slavljem koje je u crkvi Sv. Antuna Padovanskog 22. studenoga predvodio umirovljeni porečki i pulski biskup Ivan Milovan započele su Puli franjevačke pučke misije. Misije će se održati kroz tjedan dana na temu "Danas mi je boraviti u tvojoj kući".

To je pastoralni projekt u organizaciji Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, za čijeg će se trajanja više franjevaca misionara približiti ljudima grada Pule u različitim segmentima svakodnevnog života: posjetom bolnicama, školama, domovima za starije i nemoćne, i sličnim institucijama, ali i susretima po obiteljima, susretima sa djecom i mladima u župi te druženjem sa svim grupama i aktivnim članovima župa. Osim toga u crkvi Sv. Antuna Padovanskog svakodnevno će se održavati razni duhovno-molitveni sadržaji i pobožnosti, te večernji programi uz svjedočanstva, glazbu i prigodne igrokaze.

Misije se održavaju u duhu svetog Franje Asiškog koji je želio obnoviti Crkvu, ali i duhu pape Franje koji na neki novi način također obnavlja Crkvu napominjući da je svakome od nas potrebna duhovna obnova uz obraćenje i rast u vjeri. Na ovim misijama sudjelovat će petnaestak misionara čiji će rad koordinirati fra Ivan Matić, voditelj kuće Tabor u Samoboru. Misionari su franjevački svećenici koji su na raznim službama u samostanima provincije, a sudjeluje i skupina bogoslova.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Novicijatska škola

Predavanja zimskog semestra:
7. listopada - 17. prosinca 2020.

Vijeće HBK za UPŽ i DAŽ

Susret Vijeća HBK za UPŽ i DAŽ s (nad)biskupijskim povjerenicima za UPŽ i DAŽ: 28. listopada 2020. u 10.00 sati (Ksaverska cesta 12a). OTKAZANO

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi