Vijesti - Zajednički susret Južnoslavenske i Sjevernoslavenske konferencije provincijalnih ministara OFM

 

Zajednički susret Južnoslavenske i Sjevernoslavenske konferencije provincijalnih ministara OFM

Autor: ika
Objavljeno: 18. 10. 2016 - 01:24

U franjevačkom samostanu o. fra Ante Antića u Splitu na Trsteniku u utorak, 18. listopada 2016., održan je zajednički susret Južnoslavenske i Sjevernoslavenske konferencije provincijalnih ministara OFM pod predsjedanjem fra Ivana Sesara, generalnog definitora slavenskih konferencija.

Na susretu su sudjelovali provincijalni ministri iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije: fra Joško Kodžoman (Split), fra Andrija Bilokapić (Zadar), fra Ilija Vrdoljak (Zagreb), fra Miljenko Šteko (Mostar), fra Petar Jeleč (Sarajevo), vikar provincije i fra Ambrož Mušič (Ljubljana), definitor provincije; iz Poljske: fra Zbigniew Rufin Maryjka (predsjednik Sjevernoslavenske konferencije), fra Alan Brzyski (Wroclaw), fra Antonin Brzakalik (Katowice), fra Bernard Marciniak (Poznan), Jaroslaw Kanai (Krakow), fra Albert Krzywansky, (vikar provincije), fra Dimitrij Zeglin: iz Češke, Slovačke i Ukrajine: fra František Ksaver (Bratislava), fra Jeronim Jurka (Prag), fra Daniel Botvina (Ukrajina) te fra Dominik Banas (tajnik Sjevernoslavenske konferencije).

Na početku susreta molitvu je predmolio generalni definitor fra Ivan Sesar koji je zatim pozdravio sve članove dviju Konferencija te ukratko predstavio točke o kojima će se na susretu raspravljati. Prva točka ticala se priprema za Plenarno vijeće Reda, koje će se održati za dvije godine u Nairobiju, a na koje Konferencije trebaju poslati po dvojicu predstavnika. Druga točka odnosila se na susret generalnog ministra i Generalnog definitorija sa članovima svake pojedine konferencije. Dogovoreno je da susret sa članovima Južnoslavenske konferencije bude u lipnju 2017. godine i to od 15. do 20 lipnja, a sa članovima Sjevernoslavenske konferencije od 23. do 28. lipnja 2017. U trećem i zaključnom dijelu susreta raspravljalo se o međukonferencijskom simpoziju koji bi se bavio socijalnom tematikom kao npr. pitanjem očuvanja prirode, važnošću solidarnosti i sl. Nositelj cijelog projekta je Franjevački institut za kulturu mira iz Splita. Za navedeni simpozij izabrani su i koordinatori dviju konferencija koji će usuglasiti detalje i obavijesti provincijalne ministre kao i generalnog definitora o sadržaju i mjestima održavanja navedenog simpozija.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
XXXVII. REDOVNIČKI DANI

Dar vjernosti - radost ustrajnosti
Split, 17-18. rujna 
Dubrovnik, 18. rujna
Zagreb, 24-25. rujna
Rijeka, 25. rujna
Đakovo (Osijek), 2. listopada

Seminar za medicinske sestre redovnice

Ludbreg 8-10. listopada; voditelj: mons. Bože Radoš; tema: Gospodine, daj da ozdravim

53. Skupština HRK

13. - 14. listopada u Franjevačkom samostanu (Avenija Gojka Šuška 2)

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2021)
Vijesti 1 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi