Vijesti - Zajednički susret Južnoslavenske i Sjevernoslavenske konferencije provincijalnih ministara OFM

 

Zajednički susret Južnoslavenske i Sjevernoslavenske konferencije provincijalnih ministara OFM

Autor: ika
Objavljeno: 18. 10. 2016 - 01:24

U franjevačkom samostanu o. fra Ante Antića u Splitu na Trsteniku u utorak, 18. listopada 2016., održan je zajednički susret Južnoslavenske i Sjevernoslavenske konferencije provincijalnih ministara OFM pod predsjedanjem fra Ivana Sesara, generalnog definitora slavenskih konferencija.

Na susretu su sudjelovali provincijalni ministri iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije: fra Joško Kodžoman (Split), fra Andrija Bilokapić (Zadar), fra Ilija Vrdoljak (Zagreb), fra Miljenko Šteko (Mostar), fra Petar Jeleč (Sarajevo), vikar provincije i fra Ambrož Mušič (Ljubljana), definitor provincije; iz Poljske: fra Zbigniew Rufin Maryjka (predsjednik Sjevernoslavenske konferencije), fra Alan Brzyski (Wroclaw), fra Antonin Brzakalik (Katowice), fra Bernard Marciniak (Poznan), Jaroslaw Kanai (Krakow), fra Albert Krzywansky, (vikar provincije), fra Dimitrij Zeglin: iz Češke, Slovačke i Ukrajine: fra František Ksaver (Bratislava), fra Jeronim Jurka (Prag), fra Daniel Botvina (Ukrajina) te fra Dominik Banas (tajnik Sjevernoslavenske konferencije).

Na početku susreta molitvu je predmolio generalni definitor fra Ivan Sesar koji je zatim pozdravio sve članove dviju Konferencija te ukratko predstavio točke o kojima će se na susretu raspravljati. Prva točka ticala se priprema za Plenarno vijeće Reda, koje će se održati za dvije godine u Nairobiju, a na koje Konferencije trebaju poslati po dvojicu predstavnika. Druga točka odnosila se na susret generalnog ministra i Generalnog definitorija sa članovima svake pojedine konferencije. Dogovoreno je da susret sa članovima Južnoslavenske konferencije bude u lipnju 2017. godine i to od 15. do 20 lipnja, a sa članovima Sjevernoslavenske konferencije od 23. do 28. lipnja 2017. U trećem i zaključnom dijelu susreta raspravljalo se o međukonferencijskom simpoziju koji bi se bavio socijalnom tematikom kao npr. pitanjem očuvanja prirode, važnošću solidarnosti i sl. Nositelj cijelog projekta je Franjevački institut za kulturu mira iz Splita. Za navedeni simpozij izabrani su i koordinatori dviju konferencija koji će usuglasiti detalje i obavijesti provincijalne ministre kao i generalnog definitora o sadržaju i mjestima održavanja navedenog simpozija.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

"Pozvani i poslani"
emisija o redovništvu

 
Škola za novakinje (zimski semestar 2019./20.)

Semestar započinje 9. listopada, a završava 19. prosinca 2019.

Znanstveni skup o biskupu Miji Škvorcu (1919–1989) uz 100. obljetnicu rođenja i 30. godišnjicu smrti

22. studenoga 2019. na Fakultetu filozofije i religijskih znanosti Sveučilišta u Zagrebu

Adventska duhovna obnova za redovnice i redovnike u Zagrebu

15. prosinca 2019. u 15.30 u crkva sv. Franje, Kaptol 9, Zagreb

Izdavaštvo

Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti

Linkovi