Vijesti - Zahvalno hodočašće sv. Leopoldu u povodu boravka svečeva tijela u Zagrebu

 

Zahvalno hodočašće sv. Leopoldu u povodu boravka svečeva tijela u Zagrebu

Zahvalno hodočašće sv. Leopoldu u povodu boravka svečeva tijela u Zagrebu Autor: ika
Objavljeno: 08. 10. 2016 - 21:06

Zahvalno hodočašće sv. Leopoldu Bogdanu Mandiću u Padovu, u povodu Godine milosrđa i boravka Svečeva neraspadnutoga tijela u Zagrebu, održano je 8. listopada u organizaciji hrvatskoga kapucinskog provincijala fra Jure Šarčevića i provincijala Venetske kapucinske provincije Roberta Genuina te čuvara svetišta u Padovi fra Flaviana Guselle.

U sedam autobusa sv. Leopodu su hodočastili volonteri, ministranti, pjevači, framaši, djelatnici Caritasa kapucinskih župa sv. Leopolda i sv. Mihaela, medijski djelatnici, kapucinski i franjevački bogoslovi, postulanti, novaci, odnosno svi oni koji su bili uključeni u pripravu dočeka i u tijek boravaka tijela sv. Leopolda Bogdana Mandića u travnju u istoimenoj kapucinskoj crkvi u Zagrebu-Dubrava. 

Središnji dio hodočašća bilo je misno slavlje koje je uz venetskog provincijala predslavio fra Jure Šarčević, uz sudjelovanje drugih kapucina te župnika župe sv. Antuna iz Sesvetskih sela Antuna Sentea st. koji je te subote također s vjernicima hodočastio u Padovu. O. Genuin se u pozdravu prisjetio boravka tijela sv. Leopolda u Zagrebu te zahvalio svima koji su svojim zalaganjem omogućili taj veličanstveni događaj vjere. U propovijedi je o. Šarčević govorio o plodovima toga susreta vjernika sa svetim Leopoldom te se osvrnuo na značajke života toga hrvatskoga sveca koji je suzaštnik Godine milosrđa. Posebno je istaknuo ljubav i raspoloživost za drugoga, prihvaćanje grešnika i službu ispovjednika, te veliku ljubav prema euharistiji. Na misi je venetskom provincijalu darovana slika sv. Leopolda slikara Petra Vidaka, a misno pjevanje predvodio je župni zbor župe sv. Leopolda Bogdana Mandića Anselmo Canjuga pod vodstvom mo Frane Kusa. 

Nakon mise bio je zajednički ručak za sve hodočasnike u organizaciji venetske kapucinske provincije, te posjet bazilici i grobu sv. Antuna Padovanskoga.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola za novakinje

Zimski semestar (Zagreb, 5. listopada - 15. prosinca 2021.)

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2021)
Vijesti 1 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi