Vijesti - Izabrana nova uprava Družbe Kćeri Milosrđa TSR Sv. Franje

 

Izabrana nova uprava Družbe Kćeri Milosrđa TSR Sv. Franje

Izabrana nova uprava Družbe Kćeri Milosrđa TSR Sv. Franje Autor: ika
Objavljeno: 06. 01. 2016 - 23:34

Za provincijsku predstojnicu Družbe Kćeri Milosrđa izabrana s. M. Emila Barbarić

Redoviti, VI. kapitul Provincije Krista Kralja Družbe Kćeri Milosrđa TSR Sv. Franje s temom „Tkalje milosrđa i zajedništva" pod predsjedanjem vrhovne predstojnice Družbe s. M. Cristine Orsillo održan je od 3. do 6. siječnja kući Matici u Blatu na Korčuli.

Posljednjega dana Kapitula, u srijedu 6. siječnja za provincijalnu predstojnicu izabrana je s. M. Emila Barbarić. Za zamjenicu i prvu vijećnicu izabrana je s. M. Irena Bajan, za drugu vijećnicu s. M. Nelija Pavlović , za treću vijećnicu s. M. Jasminka Gašparović i za četvrtu vijećnicu s. M. Jelena Krilić.

Čestitka biskupa Uzinića novoj upravi Družbe Kćeri Milosrđa

Predsjednik Vijeća HBK za ustanove posvećenog života i družbe apostolskog života dubrovački biskup Mate Uzinić uputio je čestitku novoimenovanoj upravi Družbe Kćeri Milosrđa na čelu s novom provincijalnom predstojnicom s. Emilom Barbarić. 

„U službu provincijalne predstojnice izabrani ste na blagdan Bogojavljenja, na kraju Godine posvećenog života i u Jubilarnoj godini milosrđa. Blažena Marija Propetog Isusa Petković često je posvješćivala svojim sestrama što znači biti i zvati se 'kćer milosrđa'. Za blaženicu to znači 'biti sličan Ocu milosrđa i raditi za spasenje ljudi'. Uvjeren sam da će Vam bogato iskustvo, koje ste stekli kao vrhovna poglavarica Družbe Kćeri Milosrđa, pomoći da i u provinciji Krista Kralja prednjačite u radu za spasenje ljudi kojima ste poslane i da u našem narodu budete svojim riječima i djelima slične Ocu milosrđa, kako je to od svojih sestara tražila blažena Marija Propetog Isusa", ističe u čestitki. 

Biskup Uzinić, nasljednik dubrovačkog biskupa Josipa Marčelića, suutemeljitelja Družbe Kćeri Milosrđa, također čestita ostalim članicama uprave Družbe te zahvaljuje dosadašnjoj upravi na čelu sa s. Nelijom Pavlović.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola za novakinje

Zimski semestar (Zagreb, 5. listopada - 15. prosinca 2021.)

Adventska duhovna obnova

12. prosinca 2021. (Franjevački samostan - Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb); s. Mirjam Peričić, OP "Praštanje za pojedinca - pomirenje za zajednicu"

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 2 (2021)
Vijesti 2 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi