Vijesti - XVIII. provincijalni kapitul Kćeri Božje ljubavi

 

XVIII. provincijalni kapitul Kćeri Božje ljubavi

XVIII. provincijalni kapitul Kćeri Božje ljubavi Objavljeno: 13. 01. 2013 - 13:47

Provincija Božje Providnosti Družbe Kćeri Božje ljubavi slavila je svoj XVIII. provincijalni kapitul od 10. do 13. siječnja ove godine u Duhovnom centru u Granešini na temu Svjedočanstvo bl. Drinskih mučenica i nova evangelizacija. Na Kapitulu su sestre, nadahnute na primjeru bl. Drinskih mučenica, razmišljale o svojoj vjernosti Bogu, te o svojoj ulozi i doprinosu u poslanju Crkve u vremenu nove evangelizacije.

Na kraju Kapitula slavljena je sv. misa zahvalnica tijekom koje je misijski križ primila s. M. Marta Čović, nova misionarka iz Družbe Kćeri Božje ljubavi. Svetu misu predslavio je vlč. Antun Štefan, nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj, u koncelebraciji sa fra Ivicom Vrbićem, OFMcap. Govoreći o važnosti misijskog poslanja, vlč. Štefan je u svojoj homiliji, između ostaloga, naglasio da biti misionar nije samo uzeti križ i propovijedati, već cvjetati tamo gdje si posijan i živeći Evanđelje oplemenjivati ljude i sredinu u koju si poslan. U svemu tome najvažnije je voljeti Isusa i biti ambasador njegove ljubavi. Nakon homilije vlč. Štefan udijelio je s. M. Marti blagoslov za njezino novo poslanje i uručio joj blagoslovljeni misijski križ. Na kraju svete mise u zajedništvu brojnih sestara ove Družbe, s. M. Elvira Tadić, provincijalna glavarica, zahvalila je vlč. Štefanu, a novoj misionarki, s. M. Marti čestitala na odvažnosti te pozvala sve prisutne sestre da je prate svojom molitvenom i svakom drugom podrškom.

S. M. Marta Čović rođena je 23. lipnja 1975. u Travniku, Bosna i Hercegovina kao treće od petero djece u obitelji Ane i Ferdinanda. U župi Svetoga Duha u Novoj Biloj primila je sakramente kršćanske inicijacije. Školovala se u svome rodnom mjestu i u Zagrebu gdje je stupila u samostan sestara Kćeri Božje ljubavi. Prve zavjete položila je 5. kolovoza 2001. i tako postala članica Družbe koja nastoji učiniti Božju ljubav vidljivom u ovome svijetu. Potaknuta unutarnjom željom raditi sa siromašnom i napuštenom djecom, s. M. Marta izrazila je spremnost biti na raspolaganju svojim poglavarima za misijski rad. Stoga radosno prihvaća taj izazov i s blagoslovom poglavara 18. siječnja 2013. odlazi u Ugandu.

U Ugandi, u dvije misijske postaje u nadbiskupiji Mbarara, u Rushooki i Kagandu, već 14 godina postoji međunarodna zajednica ove Družbe, u kojoj djeluju i dvije Hrvatice: s. M. Vedrana Ljubić i s. M. Bogdana Markić. Sestre rade u dispanzeru, poučavaju odrasle pisanju i čitanju, brinu se za školovanje mnoge djece, imaju tečajeve kuhanja, pletenja i šivanja, posjećuju i pomažu siromašne obitelji te sve nastoje dovesti što bliže Bogu izvoru života, spasenja i mira. U planu je otvaranje sirotišta i rad sa služavkama koje su često nezaštićene u obiteljima u kojima rade. Ono što jako veseli ovu Družbu su „afrička zvanja“, sestre iz Ugande koje su još u formaciji, s tim da su mnoge djevojke izrazile želju postati Kćeri Božje ljubavi i čekaju dan svoga ulaska u Družbu. Ove godine otvorit će se i nova postaja u glavnome gradu Kampali. Uz želju da s. Martu prati Božji blagoslov u radu na njivi Božjoj, molimo za nova misijska zvanja iz naše domovinske Crkve.

 
 

Galerija slika:

Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola za novakinje

Zimski semestar (Zagreb, 5. listopada - 15. prosinca 2021.)

Adventska duhovna obnova

12. prosinca 2021. (Franjevački samostan - Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb); s. Mirjam Peričić, OP "Praštanje za pojedinca - pomirenje za zajednicu"

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 2 (2021)
Vijesti 2 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi