Vijesti - Vrhovni starješina dominikanskoga reda u Hrvatskoj

 

Vrhovni starješina dominikanskoga reda u Hrvatskoj

Vrhovni starješina dominikanskoga reda u Hrvatskoj Objavljeno: 17. 01. 2015 - 12:04

U ponedjeljak navečer 17. siječnja u drugi službeni pohod Hrvatskoj dominikanskoj provinciji stigao je o. Bruno Cadoré, vrhovni starješina dominikanskoga reda - Učitelj Reda. U zračnoj luci u Splitu dočekao ga je dominikanski provincijal o. Anto Gavrić.

Učitelj Reda je svoj pohod započeo susretom sa samostanskom zajednicom u Splitu u ponedjeljak navečer. Sutradan, u nedjelju 18. siječnja, posjetio je dominikanski samostan u Bolu na Braču te propovijedao na misi u samostanskoj crkvi.

Misu je predvodio dominikanski provincijal koji je s francuskoga prevodio propovijed o. Brune Cadoréa. Nakon mise razgledao je kompleks dominikanskoga samostana. Po povratku iz Bola u splitskoj bolnici pojsetio je fr. Juru Buljana, člana splitskoga samostana koji je već duže vrijeme teško bolestan.

Prije odlaska iz Splita za Dubrovnik o. Bruno Cadoré je susreo trojicu dominikanskih sjemeništaraca u Splitu. U pratnji Učitelja su o. Viviand Boland (Irska provincija), vikar Učitelja Reda i njegov asistent za početnu formaciju mladih dominikanaca te o. Krzysztof Poplawski (Poljska provincija), asistent za zemlje istočne i srednje Europe, u koje se ubraja i Hrvatska dominikanska provincija.

Učitelj Reda ostaje u Hrvatskoj do 24. siječnja. Posjetit će sve samostane u kojima žive i djeluju dominikanci. (www.dominikanci.hr)

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Seminar za medicinske sestre/braću

Ludbreg, 9-11. 10. 2020. OTKAZANO

voditelj: mons. mr. Bože Radoš, biskup varaždinski

Izborna skupština HRK

15. listopada 2020. godine u Franjevačkom samostanu u Dubravi (Zagreb)

Vijeće HBK za UPŽ i DAŽ

Susret Vijeća HBK za UPŽ i DAŽ s (nad)biskupijskim povjerenicima za UPŽ i DAŽ: 28. listopada 2020. u 10.00 sati (Ksaverska cesta 12a).

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi