Vijesti - Voditelja Isusovačke službe za izbjeglice o. Tvrtka Baruna naslijedit će o. Stanko Perica

 

Voditelja Isusovačke službe za izbjeglice o. Tvrtka Baruna naslijedit će o. Stanko Perica

Voditelja Isusovačke službe za izbjeglice o. Tvrtka Baruna naslijedit će o. Stanko Perica Autor: ika
Objavljeno: 10. 06. 2020 - 21:11

Nakon šest godina službe, o. Tvrko Barun krajem srpnja prepušta ulogu ravnatelja Isusovačke službe za izbjeglice – JRS-a u jugoistočnoj Europi subratu o. Stanku Perici, izvijestila je Isusovačka služba za izbjeglice.

O. Barun preuzet će službu ekonoma Hrvatske provincije Družbe Isusove. O. Barun je svojim hrabrim i požrtvovnim radom postao sinonim zagovaranja potreba i prava izbjeglica, te primjer služenja najpotrebnijima, beskompromisno se zauzimajući za dostojanstven prihvat i učinkovitu integraciju izbjeglica. Od svojih početaka u Isusovačkoj službi za izbjeglice, koje je obilježila izbjeglička kriza, do danas je kao jedan od najvažnijih dionika sudjelovao u nastajanju sustava integracije u Hrvatskoj, promičući poruke pape Franje kao kršćanske i univerzalne poruke uključivosti, gostoprimstva, dobrodošlice i podrške. Oformio je stručan i raznolik tim djelatnika i brojnih volontera koji danas djeluju kao najprepoznatljivija organizacija u području prihvata, integracije i zagovaranja izbjeglica.

O. Perica, koji se isusovcima pridružio prije deset godina, nakon što je neko vrijeme radio kao pravnik, službu preuzima u vrijeme brojnih aktivnosti koje Isusovačka služba za izbjeglice organizira u povodu Svjetskog dana izbjeglica koji se obilježava 20. lipnja.

Kao i svake godine, središnje događanje je tradicionalno molitveno bdjenje, koje će se održati 18. lipnja u 19 sati u crkvi Sv. Marije na Dolcu u Zagrebu. Bdjenje će predvoditi apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Giorgio Lingua, uz nazočnost provincijala Hrvatske pokrajine Družbe Isusove o. Dalibora Renića, ravnatelja Isusovačke službe za izbjeglice u jugoistočnoj Europi o. Tvrtka Baruna te budućeg ravnatelja o. Stanka Perice, dok će uime zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića biti nazočan biskupski vikar za pastoral preč. Marko Kovač, uz druge ljude dobre volje. Bdjenje će glazbeno animirati Alan Hržica.

Ove se godine Isusovačka služba za izbjeglice u bdijenju posvećenom ustrajnosti, snazi, patnjama i nadama milijuna izbjeglica vodi rečenicom iz Poslanice Hebrejima: „Gostoljublja ne zaboravljajte: njime neki, i ne znajući, ugostiše anđele!“, kroz koju se ogleda i misija organizacije, kao i sve poruke pape Franje kojima potiče na uključivost, kršćansku odgovornost i ljubav prema svakom čovjeku.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola za novakinje

Zimski semestar (Zagreb, 5. listopada - 15. prosinca 2021.)

Adventska duhovna obnova

12. prosinca 2021. (Franjevački samostan - Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb); s. Mirjam Peričić, OP "Praštanje za pojedinca - pomirenje za zajednicu"

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 2 (2021)
Vijesti 2 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi