Vijesti - Videokonferencija o pastoralu zvanja

 

Videokonferencija o pastoralu zvanja

Videokonferencija o pastoralu zvanja Autor: ika
Objavljeno: 25. 05. 2021 - 21:58

U ime Hrvatske redovničke konferencije, sudionik susreta bio je fra Juro Šimić

U organizaciji Unije europskih konferencija viših redovničkih poglavara i poglavarica (UCESM) 25. svibnja održana je videokonferencija posvećena iskustvu pastorala duhovnih zvanja u redovničkim zajednicama u Europi.

Na skupu – putem videoveze – sudjelovalo je trideset sudionika iz 19 zemlja (Austrija, Albanija, Belgija, Češka, Engleska, Francuska, Mađarska, Irska, Italija, Latvia, Litvanija, Nizozemska, Poljska, Rumunjska, Slovenija, Slovačka, Španjolska, Švicarska, Hrvatska). U ime Hrvatske redovničke konferencije, sudionik susreta bio je fra Juro Šimić, provincijal Hrvatske kapucinske provincije i član Povjerenstva za promicanje duhovnog poziva pri HRK. Susret je moderirala sestra Kerstin-Marie Berretz.

U samom uvodu fr. Zsolt Labancz, predsjednik UCESM-a ukratko je predstavio povijest i poslanje UCESM-a ističući da je njegova uloga povezivanje redovničkih konferencija Europe kao i izmjena iskustava i planova u zajedničkom radu na polju promocije duhovnih zvanja.

Nakon toga su sudionici skupa razmišljali o značenju riječi zvanje/poziv, odnosno što se sve razumijeva pod tim pojmom. Nakon toga je uslijedila izmjena razmišljanja po jezičnim skupinama: francuski, talijanski, engleski. U nastavku susreta razvila se plodna diskusija o tome što pojedina redovnička konferencija čini na planu pastorala zvanja. Mnogi su djelovanje svoje konferencije predstavili putem slikovne prezentacije. Premda je susret trajao dva sata sudionici su izrazili svoje zadovoljstvo što je do njega došlo i što su mogli čuti različita iskustva na polju mogućeg rada za duhovna zvanja i pastoral mladih. Susret je završio prijedlogom da se s ovakvim susretima nastavi i u buduće, ali po mogućnosti da ipak bude u živo.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola za novakinje

Zimski semestar (Zagreb, 5. listopada - 15. prosinca 2021.)

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2021)
Vijesti 1 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi