Vijesti - Uskrsno čestitanje redovnica nadbiskupu Barišiću

 

Uskrsno čestitanje redovnica nadbiskupu Barišiću

Uskrsno čestitanje redovnica nadbiskupu Barišiću Objavljeno: 19. 04. 2014 - 11:24

U Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu na Veliku subotu 19. travnja upriličeno je uskrsno čestitanje splitsko-makarskoga nadbiskupa Marina Barišića i predstavnicâ redovničkih zajednica u Splitu. U ime franjevki od Bezgrješne, samostana na Giljevcu-Podstrana, i predstavnica redovničkih zajednica u Splitu i Splitsko-makarskoj nadbiskupiji svoju čestitku nadbiskupu izrazila je s. Imelda Pešić.

„Oče nadbiskupe, svojim uskrsnućem Krist je ušao u slavu Očevu i učinio nas dionicima zajedništva s Ocem. To zajedništvo želimo svjedočiti u Crkvi, koju Uskrsli uvijek iznova ispunja svojim Duhom, u svijetu koji svojim Duhom po nama obnavlja, te u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji i gradu Splitu, i to 'ad intra' i 'ad extra', prema unutra i prema van", rekla je s. Imelda i posjetivši na neke misli pape u miru Benedikta XVI. i pape Franje te Katekizma Katoličke Crkve o Uskrsu, istaknula je da sve do današnjeg doba naprednih komunikacijskih tehnologija, vjera kršćana se temelji na Predaji, na svjedočanstvu onih sestara i braće koji su prvi ugledali odvaljen grobni kamen i prazan grob, a potom i na riječima onih tajanstvenih glasnika koji su posvjedočili da je Isus uskrsnuo. „Neka ovaj Vazam iznova u svima nama po djelovanju Kristova Duha obnovi zajedništvo u Kristovoj slavi i ojača nas za poslanje u Crkvi i svijetu", rekla je s. Imelda te nadbiskupu i svim njegovim suradnicima, redovnicama, kao i svim članovima Crkve u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji zaželjela sretan i blagoslovljen Uskrs u želji da Uskrsnuli svima bude poticaj za svakodnevno biti i djelovati. Uime redovnica nadbiskupu Barišiću uručila je prigodni uskrsni dar, albu i štolu.

Nadbiskup Barišić zahvalivši na čestitkama i daru, rekao je da je važno da Uskrs „ugrađujemo u naša srca i u naše odnose, jer bez uskrsnuća kršćanstvu ne bi nedostajalo samo nešto, nego sve". „Vi ste glasnice Uskrsa i nasljednice galilejskih žena koje su Isusa pratile sve do Jeruzalema i onih koje su zatekle prazan grob. One su temelj vašeg redovništva. Po njima ste povezane. I kao što im je anđeo rekao da se ne zadržavaju kod praznog groba već da idu i kažu Njegovim učenicima da je uskrsnuo, tako i vi svjedočite u svojim sredinama i u svojim redovničkim karizmama", istaknuo je nadbiskup i pozvao redovnice da svoje zavjete, u snazi Duha, svakodnevno dinamično obnavljaju i produbljuju povezanost s Uskrslim. Ukazao je i na opasnost da se predanje Crkvi svede na horizontalu, na humanitarno djelovanje koje je dobro i potrebno, ali puno je važniji vertikalni odnos, poziv za nasljedovanje Gospodina. „Neka nas Uskrsli Gospodin snagom svoga duha obnovi i osnaži u nadi, da budemo strpljivi u poteškoćama i postojani u molitvi, kako bi mogli biti glasnici Uskrsa", zaželio je nadbiskup i zahvalio redovnicama na sestrinskoj i majčinskoj zauzetosti koju pokazuju za bližnje. Čestitajući im Uskrs redovnicama je darovao pobudnicu pape Franje „Evangelii gaudium - Radost Evanđelja" i hrvatsko izdanje prve autorizirane knjige-intervjua s papom Franjom poznatih novinara Sergija Rubina i Francesce Ambrogetti, te je ostao s njima u razgovoru uz sok i kolače. (ika)

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Novicijatska škola

Predavanja zimskog semestra:
7. listopada - 17. prosinca 2020.

Vijeće HBK za UPŽ i DAŽ

Susret Vijeća HBK za UPŽ i DAŽ s (nad)biskupijskim povjerenicima za UPŽ i DAŽ: 28. listopada 2020. u 10.00 sati (Ksaverska cesta 12a). OTKAZANO

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi