Vijesti - Preduskrsni posjet redovnica medicinskih sestara Loborgradu

 

Preduskrsni posjet redovnica medicinskih sestara Loborgradu

Preduskrsni posjet redovnica medicinskih sestara Loborgradu Autor: tekst: Ivana Šimunić; foto: Petra Dinjaški
Objavljeno: 12. 03. 2016 - 13:22

Susret je okrunjen misnim slavljem koje je slavio vlč. Tonček Motočić

Dvadesetak članova Hrvatske udruge medicinskih sestara (HUMS), sestre redovnice koje djeluju u Povjerenstvu za medicinske sestre redovnice pri Hrvatskoj konferenciji viših redovničkih poglavara i poglavarica i mnogi ljudi dobre volje, u subotu, 12. ožujka, posjetili su povodom skorog Uskrsa Loborgrad, Dom za odrasle osobe u Loboru. Vodilja ovome susretu bile su riječi sv. Vinka Paulskog: "Milosrdna ljubav osvaja svijet". Ravnatelj doma, Dubravko Žerjavić, dipl. iur. s djelatnicima Doma, na samom početku susreta uputio je srdačnu dobrodošlicu gostima koji preko 20 godina dolaze u posjet štićenicima ovog Doma. 

Ovaj tradicionalni posjet koji se organizira dva puta godišnje, o Božiću i Uskrsu, za cilj ima neposredan susret sa štićenicima. Jer među smještenim korisnicima ima i onih koje nitko ne posjećuje. I ovoga puta u obiteljskom ozračju gosti su prošli po svim odijelima i svatko je uputio uskrsnu čestitku i uručio prigodan dar. Time je oko tri stotine korisnika primilo osobnu čestitku za Uskrs. Štićenici Doma pak, svakome gostu darovali su radove svojih ruku – pisanice u unikatnom postolju. Susret je okrunjen misnim slavljem koje je slavio vlč. Tonček Motočić, a u kojem su sudjelovali štićenici, djelatnici Doma te gosti.


Loborgrad imanje s ranobaroknim dvorcem grofovske obitelji Keglević iz druge polovice 17. st., danas  je javna ustanova u kojoj 135 djelatnika skrbi za oko 310 korisnika, psihički bolesnih odraslih osoba, u dobi od 30 do 90 i više godina starosti koji su završili s liječenjem i koji unatoč tome nisu sposobni biti u svojim obiteljima. Korisnici Doma smješteni su u dvije odvojene građevine: dvorcu obitelji Keglević iz 17. stoljeća i Novom domu iz 1980. godine. Uz institucionalno zbrinjavanje Loborgrad provodi program za 25 korisnika u 6 stambenih jedinica, program psihosocijalne podrške u obitelji, program pomoći u kući te otvaraju dnevni boravak za osmero korisnika u ovoj godini. 

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

"Pozvani i poslani"
emisija o redovništvu

 
Škola za novakinje (zimski semestar 2019./20.)

Semestar započinje 9. listopada, a završava 19. prosinca 2019.

Spomendana blaženih Drinskih mučenica u zagrebačkoj katedrali

15. prosinca 2019. u zagrebačkoj katedrali u 18 sati.

Adventska duhovna obnova za redovnice i redovnike u Zagrebu

15. prosinca 2019. (Treća nedjelja Došašća) u 15.30 u crkvi sv. Franje, Kaptol 9, Zagreb

Škola emocija

Kako povećati emocionalnu inteligenciju i postići afektivnu zrelost

Interdisciplinarni tečaj za redovnike, svećenike, bogoslove, novake i novakinje

Od 30. siječnja do 2. travnja 2020.

49. vijećanje redovničkih odgojitelja i odgojiteljica

49. vijećanje redovničkih odgojitelja i odgojiteljica održat će se od 27. do 29. ožujka 2020. u Međugorju (Put Kovačici 14, hotel Lavanda) Teme susreta su: Odnos autoriteta i poslušnosti Vođenje kolokvija.

Izdavaštvo

Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti

Linkovi