Vijesti - Ulazak u postulat Milosrdnih sestara sv. Križa

 

Ulazak u postulat Milosrdnih sestara sv. Križa

Ulazak u postulat Milosrdnih sestara sv. Križa Autor: ika
Objavljeno: 17. 11. 2021 - 15:33

Obred je vodila s. Valerija Široki, provincijalna poglavarica

U samostanskoj kapeli Sv. Josipa (Dom sv. Josipa) Milosrdnih sestara sv. Križa u Đakovu na blagdan sv. Elizabete Ugarske, 17. studenoga uz molitvu Srednjega časa, kandidatice Franka Dobranić iz Čakovca i Gabriela Radaš iz Lišana Ostrovičkih kraj Šibenika počele su vrijeme postulata.

Molitvom i prisutnošću obred uvođenja u postulat pratile su bolesne i starije sestre, sestre iz provincijalnoga vodstva, te predstavnice sestara iz zajednica provincijalne kuće. Na početku obreda kandidatice su izrazile da žele više upoznati svoje zvanje, dublje ga shvatiti te se tako pripremiti za služenje.

Obred je vodila s. Valerija Široki, provincijalna poglavarica. U svojem obraćanju poručila je postulanticama kako je ove godine obred upriličen u kapeli bolesnih i starijih sestara, „koje su cijeli svoj život darovale Gospodinu te su pratiteljice, moliteljice i iznad svega svjedokinje Božje ljubavi i darivanja sebe Bogu i bližnjima“.

Osvrnula se na crtež koji su postulantice same izradile za ovu prigodu, kao i na grb Družbe koji će postulantice nositi na medaljici oko vrata: „Nacrtale ste veliki buket ruža koji simbolizira ucjepljivanje u zajednicu, poput Elizabetinih ruža, buket ruža koji je i simbol mnoštva dobročinstava. A zajednica vas prima da budete nositeljice Kristove ljubavi i one koje će od križa – koji ste kao kandidatice nosile oko vrata u obliku znaka Tau – primati snagu, pod okriljem Bezgrešne Djevice Marije, koja zauzima središnje mjesto na grbu Družbe“. Pozvala ih je da budu one „koje će u prisutnosti svojega Anđela, iz ljubavi prema Kristu, prema zajednici, prema Družbi kojoj se ucjepljujete, nositi taj znak tijekom postulata i novicijata, tri godine, znak križa, kojim se dolazi uskrsnuću, izvršavanjem poslanja koje je Gospodin odredio za vas“.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola za novakinje

Zimski semestar (Zagreb, 5. listopada - 15. prosinca 2021.)

Adventska duhovna obnova

12. prosinca 2021. (Franjevački samostan - Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb); s. Mirjam Peričić, OP "Praštanje za pojedinca - pomirenje za zajednicu"

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 2 (2021)
Vijesti 2 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi