Vijesti - Učitelj Reda propovjednika slavio misu na zagrebačkoj Peščenici

 

Učitelj Reda propovjednika slavio misu na zagrebačkoj Peščenici

Učitelj Reda propovjednika slavio misu na zagrebačkoj Peščenici Autor: dominikanci.hr
Objavljeno: 10. 01. 2016 - 08:53

Svečano je bilo u nedjelju 10. siječnja u samostansko-župnoj crkvi Bl. Augustina Kažotića gdje je dominikanska zajednica zajedno s mnogobrojnim vjernicima proslavila blagdan Krštenja Gospodinova. Misno slavlje u koncelebraciji s nekolicinom domaćih i inozemnih dominikanaca - sudionika trodnevnoga međunarodnog kongresa koji se u sklopu proslave 800. obljetnice Reda od 8. do 10. siječnja održao u Zagrebu, predslavio je o. Bruno Cadore, Učitelj Reda propovjednika, izvijestila je mrežna stranica dominikanci.hr.

Prije početka euharistijskog slavlja izraze pozdrava i dobrodošlice uputio je prior samostana o. Zvonko Džankić. Osvrnuvši se na poruku čitanja i evanđelja nedjelje krštenja Gospodnjega, Učitelj Reda propovjednika naglasio je da krštenje Gospodnje predstavlja liturgijski izlazak iz božićnog vremena prema tzv. vremenu kroz godinu. To nama kao vjernicima šalje poruku smo nakon što se rodimo s Kristom pozvani djelovati kroz cijelo vrijeme našega života, kroz godinu.

Istaknuo je nekoliko dimenzija Isusova suživota s ljudima. Bog kreće prema čovjeku dolaskom u svijet, Isus svojim ulaskom u krsnu vodu zajedno s drugima pokazuje da nam je u svemu jednak osim u grijehu, kako bi nas ljude kao čovjek izveo čiste odn. krštene i obnovljene iz rijeke Jordana. Nakon izlaska iz rijeke, otvoreno nebo šalje poruku o Isusu koji je sin ljubljeni, ali jednako tako nakon obnove i uzdizanja uz Božju pomoć, čovjek ide k Bogu. Bog dolazi čovjeku, živi njegov život te ga obnovljenog poziva k sebi. Liturgijsko pjevanje animirao je Župni zbor mladih "Osvit" i klapa "Furešti" – koja djeluje u toj župi.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola za novakinje

Zimski semestar (Zagreb, 5. listopada - 15. prosinca 2021.)

Adventska duhovna obnova

12. prosinca 2021. (Franjevački samostan - Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb); s. Mirjam Peričić, OP "Praštanje za pojedinca - pomirenje za zajednicu"

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 2 (2021)
Vijesti 2 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi