Vijesti - U Karlobagu održani Dani Hrvatske kapucinske provincije sv. Leopolda Bogdana Mandića

 

U Karlobagu održani Dani Hrvatske kapucinske provincije sv. Leopolda Bogdana Mandića

Objavljeno: 23. 07. 2013 - 09:32

U kapucinskom samostanu u Karlobagu 22. i 23. srpnja održani su "Dani Hrvatske kapucinske provincije sv. Leopolda Bogdana Mandića", godišnji susret kapucina cijele provincije.

Teme ovogodišnjih Dana na kojem je uz dvadesetak kapucina sudjelovao i fra Ivan Penava, OFMconv, i fra Mate Logara, OFM, bila je "Predstavljanje obnovljenih Statuta provincije" prvoga, a "Novi naglasci obnovljenih konstitucija" drugoga dana, o kojima je govorio kapucin dr. fra Jure Šarčević, donedavni generalni definitor u Rimu.

Skup je počeo u ponedjeljak ujutro cjelodnevnim predavanjima nakon kojih je slijedila rasprava o temi te bratsko druženje. Večernju misu predslavio je kapucinski provincijal fra Ante Logara u suslavlju s gvardijanom i župnikom fra Josipom Grivićem te fra Nikolom Bašnecom, fra Zlatkom Šafarićem iz karlobaškog samostana i sa svim kapucinima svećenicima. Susret je završio u utorak večernjom misom, predslavio ju je također provincijal fra Ante, a propovijedao fra Mate (obojica Logara), župni vikar u Drinovcima. (ika)

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Novicijatska škola

Predavanja zimskog semestra:
7. listopada - 17. prosinca 2020.

Vijeće HBK za UPŽ i DAŽ

Susret Vijeća HBK za UPŽ i DAŽ s (nad)biskupijskim povjerenicima za UPŽ i DAŽ: 28. listopada 2020. u 10.00 sati (Ksaverska cesta 12a). OTKAZANO

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi