Vijesti - U dominikanskom samostanu u Splitu otvorena izložba „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“

 

U dominikanskom samostanu u Splitu otvorena izložba „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“

Objavljeno: 11. 09. 2014 - 14:31

U organizaciji Galerije hrvatske sakralne umjetnosti „Laudato“ u četvrtak 11. rujna 2014., dan uoči 30. Redovničkih dana, u galeriji „Vinko Draganja, OP“ dominikanskoga samostana u Splitu otvorena je izložba akademskoga slikara Matka Antolčića „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“.

U programu su uz autora sudjelovali voditelj galerije fr. Ivan Iko Mateljan, vlasnica galerije „Laudato“ Ksenija Abramović, likovni kritičar Stanko Špoljarić, predsjednik Konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica o. Vinko Mamić, a izložbu je otvorio dominikanski provincijal o. Anto Gavrić. U glazbenom je dijelu otvorenja nastupila klapa „Mriža“, prigodne je stihove interpretirao dominikanski novak Dominik Štefulić, a kroz program je vodila predsjednica Udruge za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić“ Tanja Baran.

Izložba „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“ Matka Antolčića suvremen je likovni prikaz najvećih hrvatskih duhovnih velikana koji je autor oblikovao za 6. Dane hrvatskih svetaca i blaženika održane u Križevcima u mjesecu svibnju. Tijekom kolovoza izložba je bila postavljena u Trogiru, a nakon Splita postav će biti prikazan i u Zagrebu, na blagdan zaštitnika umjetnika bl. fra Angelica 18. veljače 2015. u samostanu i župi bl. Augustina Kažotića na Peščenici.

 
 
Poveznice:
Slijedeći članak:
Započeli jubilarni XXX....
Povratak na sve vijesti
 
 
Seminar za medicinske sestre/braću

Ludbreg, 9-11. 10. 2020. OTKAZANO

voditelj: mons. mr. Bože Radoš, biskup varaždinski

Izborna skupština HRK

15. listopada 2020. godine u Franjevačkom samostanu u Dubravi (Zagreb)

Vijeće HBK za UPŽ i DAŽ

Susret Vijeća HBK za UPŽ i DAŽ s (nad)biskupijskim povjerenicima za UPŽ i DAŽ: 28. listopada 2020. u 10.00 sati (Ksaverska cesta 12a).

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi