Vijesti - U Valpovu proslavljena 100. godišnjica osnutka Družbe Kćeri Milosrđa

 

U Valpovu proslavljena 100. godišnjica osnutka Družbe Kćeri Milosrđa

U Valpovu proslavljena 100. godišnjica osnutka Družbe Kćeri Milosrđa Autor: ika
Objavljeno: 09. 07. 2020 - 12:12

U povodu 100. godišnjice osnutka Družbe Kćeri Milosrđa Trećega svjetovnog reda sv. Franje Župa Bezgrešnog začeća BDM – Valpovo zajedno s časnim sestrama Kćeri Milosrđa, proslavila je 9. srpnja blagdan bl. Marije Propetog, utemeljiteljice Družbe.

Svečanu euharistiju predslavio je đakovačko-osječki pomoćni biskup mons. Ivan Ćurić.

Na početku mise župnik Zvonko Mrak, zajedno sa župnim vikarom Lukom Ćosićem, srdačno je pozdravio nazočne uzvanike. Čestitao je časnim sestrama blagdan i stogodišnjicu osnutka Družbe uz želju da ih uz Božji blagoslov prati i zagovor, primjer i nadahnuće bl. Marije Petković.

Časnoj sestri Rastislavi Bogdan koja je proslavila zlatni jubilej i obnovila zavjete čestitao je uz zahvalu za redovnički život i rad te želju da je prati Božji blagoslov i dobro zdravlje.

Na kraju euharistijskog slavlja, mons. Ćurić blagoslovio je novu sliku bl. Marije Propetoga, rad akademskog slikara Davorina Radića iz Zagreba, koja će biti izložena u župnoj crkvi za javno štovanje.

Časna sestra Danijela, predstojnica Družbe Kćeri Milosrđa, lijepim riječima je izrekla svoju zahvalu biskupu, župniku i župljanima za suradnju, podržavanje i djelovanje Družbe.
Na misi su bili i vlč. Florijan Kvetek, Valpovčanin i župnik u Slavonskom Brodu, vlč. Damir Stanić, Valpovčanin i župnik u Piškorevcima, vlč. Željko Šimić, Valpovčanin i župnik u Drenovcima i Račinovcima, fra Branko Janjić, franjevac trećoredac glagoljaš, gvardijan i župnik u Belišću, vlč. Matej Perić, mladomisnik iz Tovarnika i bivši valpovački đakon, vlč. Ivana Tutiš, stalni đakon iz Tovarnika i zamjenica gradonačelnika grada Valpova Ana Brajnović.

Župa redovito slavi blagdan bl. Marije od Propetog Petković s trodnevnom pripravom, no ove godine župa Valpovo i časne sestre Kćeri Milosrđa blagdan i trodnevnicu proslavili su svečanije nego inače.

Trodnevnica je održana 6., 7. i 8. srpnja. Tih dana euharistiji je prethodila pobožnost bl. Mariji Propetog, a mise su predslavili vlč. Mrak i vlč. Ćosić. Na kraju mise molila se zajednička molitva za potpuni oprost.

Časne sestre su u srijedu, 8. srpnja, poslije mise pripremile domjenak za župljane.

Sestre Kćeri Milosrđa došle su u Valpovo prije 66 godina na poziv valpovačkog župnika dr. Đuke Marića. Prve tri sestre bile su s. M. Benedikta Dulić, s. M. Julija Crnković i s. M. Filomena Molnar. Od rujna 2019. na službi u župi Valpovo su s. Danijela Škoro, s. Vlatka Bratinšćak i s. Rastislava Bogdan.

Prigodom stogodišnjice Družbe sestara Kćeri Milosrđa kapelica u samostanu časnih sestara u Valpovu proglašena je oprosnom kapelicom. U njoj se od 25. ožujka 2020. do 9. listopada 2020. mogu izmoliti oprosti. Zbog epidemije koronavirusa od 6. srpnja 2020. do 9. listopada 2020. molitve oprosta mogu se moliti u župnoj crkvi.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Susret animatora za duhovna zvanja

U Splitu, na Kmanu od 14. do 16. rujna 2020. godine. 

Redovnički dani

Split, 18-19. rujna 2020.

Dubrovnik, 19. rujna 2020.

Zagreb, 25-26. rujna 2020.

Rijeka, 26. rujna 2020.

Đakovo, listopad 2020.

Seminar za medicinske sestre/braću

Ludbreg, 9-11. listopada 2020.

voditelj: mons. mr. Bože Radoš, biskup varaždinski

tema: Gospodine, daj da ozdravim!

Izborna skupština HRK

14. i 15. listopada 2020. godine u Franjevačkom samostanu u Dubravi (Zagreb)

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi