Vijesti - U subotičkoj katedrali zahvalna sv. misa za djelovanje sestara Naše Gospe

 

U subotičkoj katedrali zahvalna sv. misa za djelovanje sestara Naše Gospe

U subotičkoj katedrali zahvalna sv. misa za djelovanje sestara Naše Gospe Autor: s. Martina Koprivnak
Objavljeno: 05. 07. 2015 - 22:20

Završeno djelovanje sestara Naše Gospe u ordinarijatu subotičke biskupije

U nedjelju 5. srpnja 2015. završeno je dugo razdoblje djelovanja i boravka sestara Naše Gospe u ordinarijatu subotičke biskupije; Sestre su tu bile od 1958. godine i djelovale kako u ordinarijatu tako i u sjemeništu Paulinum. Zbog nedostatka osoblja to je područje rada sada zatvoreno i sestre: Karmela Kovačević i Marijana Đukić su premještene u samostan Anuncijata u Subotici, odnosno u samostan u Zagrebu, u Remetama.

Svetom misom u 10 sati mons Ivan Penzes, subotički biskup, zahvalio je sestrama koje su dio svog života provele u Subotici i molio za one koje su već pokojne. U koncelebraciji su bili: mons Stjepan Beretić, katedralni župnik, mons Andrija Anišić, fra Marijan Kovačević, vlč. Marijan Vukov, vlč. Lazar Novaković i vlč. Dragan Muharem.

Tog je dana bila Dječja dužijanca – zahvala za žetvu – pa je katedrala bila ispunjena djecom i odraslima u narodnoj nošnji. Mons Beretić je na početku mise sažeto prikazao povijest djelovanja sestara u Subotici te pozdravio sestre i sve sudionike i organizatore Dužijance. Nakon misnog slavlja bio je ophod oko katedrale a slavlje je završilo svečanim pjevanjem himna Tebe Boga hvalimo. Na sv. misi su sudjelovale sestre iz Zagreba i Osijeka te sestre koje žive u Subotici.

Za vrijeme objeda u pastoralnom centru Augustinijanum vrhovna glavarica s. Martina Koprivnjak zahvalila je svima na suradnji te preporučila cijelu redovničku zajednicu u molitve svećenika. Svoju zahvalu su izrekle i s. Karmela i Marijana koje su zadnje djelovale u subotičkom ordinarijatu i Augustinijanumu. U ime Biskupije zahvalu je izrekao i prigodne poklone sestrama uručio ekonom Biskupije vlč. Attila Zsellér.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola za novakinje

Zimski semestar (Zagreb, 5. listopada - 15. prosinca 2021.)

Adventska duhovna obnova

12. prosinca 2021. (Franjevački samostan - Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb); s. Mirjam Peričić, OP "Praštanje za pojedinca - pomirenje za zajednicu"

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 2 (2021)
Vijesti 2 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi