Vijesti - U Kastvu proslavljen Dan osnutka Družbe Kćeri Božje ljubavi

 

U Kastvu proslavljen Dan osnutka Družbe Kćeri Božje ljubavi

U Kastvu proslavljen Dan osnutka Družbe Kćeri Božje ljubavi Autor: ika
Objavljeno: 21. 11. 2021 - 22:30

Dan osnutka Družbe Kćeri Božje ljubavi, koju je u Beču 1868. g. osnovala službenica Božja Majka Franziska Lechner, zajednica sestara koja djeluje i u gradu Kastvu od 1975. g., proslavila je u nedjelju 21. studenoga svečanim euharistijskim slavljem.

Liturgijsko slavlje predvodio je generalni vikar Riječke nadbiskupije vlč. dr. Mario Tomljanović u suslavlju sa župnikom vlč. Nikolom Gajićem. U propovijedi nadahnutoj životnim načelima utemeljiteljice Družbe, Majke Franziske Lechner, vjernike je potaknuo na angažiranije upoznavanje sa životom i djelom Majke Franziske kako bi i sami mogli živjeti po njenim načelima. Službenica Božja Majka Franziska Lechner nam je uzor u prepoznavanju znakova vremena i spremnosti da u svakoj situaciji čini Božju ljubav vidljivom u ovom svijetu, a svaka župa na kojoj sestre djeluju je blagoslovljena župa, rekao je vlč. Tomljanović. „Hvala Trojedinom Bogu za sve dobro i dar poziva i služenja sestara u krilu Crkve kroz 153 godine postojanja i za 46 godina djelovanja u ovoj župi. Molimo posebno i za dar novih zvanja koje će biti spremne slijediti Kralja nad kraljevima“, potaknuo je vlč. Tomljanović.

Prigodnu riječ na misnome slavlju uputila je predstojnica samostana s. M. Ema Škriljevečki. Poručila je da sestre svakodnevno, potpomognute molitvom i milošću Božjom, žele činiti Božju ljubav vidljivom po načelu koje im je kao zadaću ostavila utemeljiteljica: Činiti dobro, darivati radost, usrećivati i voditi u nebo.

Družba Kćeri Božje ljubavi danas ima 976 sestara koje djeluju u 19 država (u Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi i Africi). Ovoj Družbi pripadaju i blažene Drinske mučenice koje su vjernost Kristu posvjedočile podnijevši mučeničku smrt 1941. g.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola za novakinje

Zimski semestar (Zagreb, 5. listopada - 15. prosinca 2021.)

Adventska duhovna obnova

12. prosinca 2021. (Franjevački samostan - Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb); s. Mirjam Peričić, OP "Praštanje za pojedinca - pomirenje za zajednicu"

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 2 (2021)
Vijesti 2 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi