Vijesti - U Karlovcu održane duhovne vježbe za đakone Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda

 

U Karlovcu održane duhovne vježbe za đakone Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda

U Karlovcu održane duhovne vježbe za đakone Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda Autor: ika
Objavljeno: 03. 06. 2020 - 19:04

Duhovne vježbe za đakone Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, koji se pripremaju za stupanje u red prezbiterata, održane su od nedjelje, 24. do petka, 29. svibnja u Franjevačkom samostanu u Karlovcu.

Voditelj duhovnih vježbi bio je fra Krunoslav Kocijan, odgojitelj provincijskih juniora koji zbog potresa stradalog samostana na Kaptolu trenutačno borave u Kući susreta Tabor u Samoboru.

Na duhovnim vježbama sudjelovali su fra Ivica Janjić, koji prolazi đakonski praktikum u Našicama, fra David Sedlar koji je posljednjih osam mjeseci đakon u Bjelovaru, te kaptolski đakon fra Siniša Pucić, koji je s bogoslovima u Samoboru. S njima je voditelj fra Krunoslav nakon zaziva Duha Svetoga svakodnevno kroz dva nagovora promišljao o identitetu i poslanju svećenika danas, odnosno o svećeniku kao slušatelju i poslužitelju Riječi, stilovima duhovnoga života (primjer obraćenja Rudolfa Hoessa), svećeničkim krepostima, svećeniku kao misniku u Općoj uredbi Rimskoga misala, pripremanju homilije, svećeniku kao služitelju Božjega milosrđa, dva modela svećenika u spisima sv. Ivana i sv. Pavla, te svećeniku i vremenu. Četvrti đakon, koji će pristupiti prezbiterskom ređenju, fra Gabrijel Bošnjak, imao je duhovne vježbe u Jeruzalemu gdje završava studij teologije.

Sudionici duhovnih vježbi izrazili su zahvalnosti na gostoprimstvu i bratskoj podrški domaćinima, karlovačkim franjevcima, na čelu s gvardijanom fra Krunoslavom Albertom. Đakonima slijedi bliža priprava za skorašnje svećeničko ređenje koje će biti u subotu, 20. lipnja u 10 sati u Mariji Bistrici.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola za novakinje

Zimski semestar (Zagreb, 5. listopada - 15. prosinca 2021.)

Adventska duhovna obnova

12. prosinca 2021. (Franjevački samostan - Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb); s. Mirjam Peričić, OP "Praštanje za pojedinca - pomirenje za zajednicu"

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 2 (2021)
Vijesti 2 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi